To je to što me zanima!

Prošle su 23 godine od prve povijesne utakmice Hrvatske

Na klupi Hrvatske kao izbornik je sjedio Jerković, a povijesnu pobjedu golovima su donijeli Asanović u 29. te Cvjetković u 33. minuti. Počasni gol za SAD dao je Dayak
Vidi originalni članak

Na današnji dan, prije točno 23 godine, 17. listopada 1990. godine, hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prvu povijesnu utakmicu. 

Na Maksimiru smo pred 30.000 gledatelja pobijedili SAD 2:1.Na klupi Hrvatske kao izbornik je sjedio Dražan Jerković, a povijesnu pobjedu golovima su donijeli Aljoša Asanović u 29., te Ivan Cvjetković u 33. minuti. Počasni gol za Amerikance u 80. minuti zabio je Dayak.

Hrvatska je igrala u sljedećem sastavu:Dražen Ladić, Zoran Vulić, Drago Čelić, Darko Dražić, Vlado Kasalo, Saša Peršon, Kujtim Shalla, Zlatko Kranjčar, Ivan Cvjetković, Aljoša Asanović, Marko Mlinarić (još su igrali: Tonči Gabrić, Gregor Židan, Mladen Mladenović)

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_6588 18.10.2013.

    Sjećam se tog ponosa, tim više što sam tada bio u vojsci i do kraja imao dva mjeseca, a u jedinici smo bili samo dva Hrvata. Najinteresantnije je što su tada i ostali (mahom Srbi) navijali za Hrvatsku...

  • It's kišing 18.10.2013.

    Mogli bi današnji reprezentativci pogledat ovu utakmicu da vide kako se srcem igra za reprezentaciju...

  • MilosrdniAndjeo 17.10.2013.

    Admine, vjeruj mi znam da se ne piše Shalla sa dva L nego Shala. Znam jer je to Albansko prezime koje maju i neki moji rodjaci na Kosovu a i ja sam sa Kosova. Kažem vam to jer niste uvažili moj ispravak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare