To je to što me zanima!

Protiv Austrije nitko u prvih 11 tko je lani izbacio Ludogorec...

Da je riječ o vrhunskim pojačanjima, onda bi to bilo moguće, ali s pojačanjima na ovoj razini nemoguće je stvoriti igru u tako kratkom vremenu, kaže Otto Barić...
Vidi originalni članak

Niti jedan igrač koji je lani igrao protiv Ludogorca nije bio u udarnoj momčadi protiv Austrije. Iz tog sastava u Dinamovoj svlačionici su još samo Sammir, Rukavina i Beqiraj...

Tko se još ne sjeća gola Domagoja Vide u ludoj utakmici protiv Ludogoreca u Zagrebu. Toga dana tadašnji trener Ante Čačić na teren je poslao momčad iz koje su samo trojica još igrači Dinama. Kruno Jurčić, koji također više nije u klubu, igrao je s potpuno novom momčadi. Samo četvorica “Jurčićevih ljudi” bili su u svlačionici i početkom prošle sezone.

- Zato Dinamo i ima problema. U moje vrijeme kupovalo se po dva igrača svake sezone, bio bih sretan ako bih dobio i jednog - rekao je Otto Barić, koji je bio trener “modrih” u sezoni 1996./97.

Ove sezone braća Mamić u Zagreb su dovela cijelu novu momčad, novih 11 igrača, ali su ih se i riješili 11. Iz momčadi koja se lani kvalificirala u LP otišli su Kovačić, Vida i Badelj, a stigli su Soudani, Fernandez, Pinto...

- To su sve strani igrači. Oni možda jesu kvalitetni, ali ne mogu biti nosioci igre. Glavni igrač u momčadi, ideolog, vođa, mora biti domaći dečko - jasan je Herr Otto i dodaje:

- Da je riječ o vrhunskim pojačanjima, onda bi to bilo moguće, ali s pojačanjima na ovoj razini nemoguće je stvoriti igru i uigrati momčad u tako kratkom vremenu.

S Barićem se slaže i kolega Ilija Lončarević, koji je tri puta bio trener Dinama.

- Jasno je da je neuigranost Dinamov problem, ali s njim se nose svi hrvatski klubovi - priznao je najpoznatiji brk hrvatskog nogometa i dodao kako je i u njegovo vrijeme bilo odlazaka, ali nije bilo toliko dolazaka:

- Jednom mi je Mamić u šali rekao: ‘Ti si uvijek bio trener kad u Dinamu nije bilo para’. Bio sam u sličnoj situaciji. U ljeto 2001. godine otišlo mi je između 15 i 18 igrača.

Tad su, među ostalima, klub napustili Balaban, Šokota, Tokić... Silne promjene su neozbiljan posao. Tako se ne može stvoriti momčad. Ona se mora puno duže uigravati.

Od Italije i Njemačke pa sve do Argentine

Kelava, Vrsaljko, Calello i Kovačić su prodani u Italiju, Badelj u Njemačku, a Tonel i Ibanez vratili su se kući. Samo trojica koji su igrali prošle sezone u kvalifikacijama LP-a protiv Ludogorca još su u Dinamovoj svlačionici.

Dinamo protiv Ludogreca: 

Kelava - Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez - Calello, Badelj - Rukavina, Sammir, Kovačić - Beqiraj

Dinamo protiv Austrije:

Zelenika - Pinto, Šimunić, Addy, Pivarić - Ademi, Pamić - Soudani, Husejinović, Čop - Fernandes

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Leonardo000 25.08.2013.

    Cuj voda igre mora bit domaci,,kakve to veze bio domaci il strani ako je igrac dobar bio strani il domaci nema apsolutno nikakve veze,,nego otto daj mi reci jel cesljas zube pa da imas taj razdrljak!!

  • shit_happens_ 25.08.2013.

    pogledajte izjavu koju je kazao ribbery kada je pep promjenio sustav igre da se ne snalazi baš najbolje a čovjek i dalje igra krilo a sada gledajte kontunutet igre i taktike dinama kroz zadnjih nekoliko godina bayern je promjenio nekoliko trenera i uvjek je igrao u ofanzivnoj fazi 4231 i u obrani na svoj polovici 442 uz neke transformacije zato igraju brzo zato su uigrani zato imaju momčad zato igrači imaju stav a ne izgledaju ko izgubljene ovce na utaknici i konačno zato imaju rezultat

  • DOREMIFA 25.08.2013.

    Pazi niko 90 priča o Ottu. Ha, ha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare