To je to što me zanima!

Protivnici su otišli na ćevape? Sundown iz JAR-a slavio 24-0!

U nedjeljnoj utakmici šesnaestine finala južnoafričkog kupa vodeća momčad lige Sundown pobijedila je amatere Powerlines 24-0. A željeli su zabiti još golova...
Vidi originalni članak

Letimičnim pogledom na nedjeljne nogometne rezultate na srodnim web-stranicama nije mogao promaknuti nevjerojatan rezultat 24-0! Mjesto radnje bilo je u Južnoj Africi u kojoj se igrala kup utakmica između Mamelodi Sundown, vodeće momčadi prvenstva te amatera Powerlines iz Kimberleyja.

Momčad proslavljenog nizozemskog reprezentativca Johana Neeskensa iz generacije 'totalnog nogometa' u šesnaestini finala pregazila je protivnike s dva tuceta golova. Na poluvremenu je bilo 10-0, no Neeskens je igračima rekao da, unatoč rezultatu, ne staju s pritiskom.

- Iz poštovanja prema suparniku, publici i natjecanju moraju nastaviti igrati angažirano!

Hlompho Kekana zabio je sedam golova, Nyasha Mushekwi šest, a Richard Henyekane pet golova.

- Željeli smo zabiti što više golova što je bilo jako uzbudljivo za gledatelje.

Pobjeda Sundowna najveća je u povijesti južnoafričkog nogometa srušivši dosadašnji rekord iz 1986. kad je Amazulu svladao Ford Piratese 16-0.

Najveća pobjeda na međunarodnoj razini je ona Australije nad Američkom Samoom 31-0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002., a najveća zabilježena i službeno priznata je ona s Madagaskara iz 2002. kad je Adema svladala SOE Antananarivo 149-0! No, poražena momčad iz protesta je zabila toliki broj autogolova čime je regularnost utakmice ostala sporna.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • BOAATENG 06.03.2012.

    http://www.youtube.com/watch?v=QYjaSLmwBP4 ovi koda su igrali s postavom 2-8-2 samo sto nisu mogli nabit loptu preko centra xD nego zao mi ovog golmana 24 puta covjek iz mreze loptu moro vadit ali jbg

  • pepe-grande 05.03.2012.

    voliš sport? voliš klađenje? želiš dodatnu zaradu? posjeti nas na http://www.pepe-grande.bloger.hr/

  • BOAATENG 05.03.2012.

    ja igro oba tima daju gol :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare