To je to što me zanima!

Prvi dan K. Tourea u Arsenalu: 'Otresao' Wengera s dvije noge

Kolo nije štedio ni menadžera, 'uletio' mu je s dvije noge. Wenger je pao na travnjak i počeo vrištati od bola. Čovjek na probi u istom je danu ugrozio zdravlje dvojice najvažnijih igrača i trenera
Vidi originalni članak

Kolo Abib Toure (35) neosporno je jedan od najboljih braniča engleskog Premiershipa prošlog desetljeća. Bio je član dominantnih 'invinciblesa', odnosno nepobjedive generacije Arsenala iz sezone 03/04.

Predstavlja jedno od najvećih otkrića francuskog 'lovca' na talente, ali i taj je prekaljeni stručnjak imao svojih promašaja koji su kasnije prepričavani kroz razne knjige.

Kao ona o Igorsu Stepanovsu: 'Gdje ste dovraga ovog našli?!'

Međutim, njegov dolazak u londonski klub protekao je u gotovo tragikomičnom tonu. U knjizi Amy Lawrence - Invincible: Inside Arsenal's Unbeaten 2003-2004 Season, opisana je raritetna, ali na kraju sretno završena anegdota njegove probne utakmice u kojoj se odlučivalo hoće li ga Wenger zadržati ili poslati doma.

Lopta se našla između Henryja i Tourea i Kolo ga je udario s leđa. Bio je to užasan start, crveni bi karton sigurno bio da je riječ o utakmici. Pritom, Henry je bio naš najbolji igrač...

Wenger je vikao:

- Kolo, što to radiš? Nemoj tako uklizavati!

Iduća akcija proizvela je duel Bergkampa i Tourea. Kolo je učinio isto što i protiv Henryja, brutalno je faulirao Nizozemca. 

Mi sa strane smo pomislili:

- Želimo osvojiti ligu, a igrači na probi nam 'lome' dva najbolja igrača.

Wenger je opet zaurlao:

- Nema više takvih startova Kolo!

Nekoliko trenutaka kasnije, Kolo je opet bio u duelu i ovaj put lopta je padala točno pored Wengerove noge koji bio 'tu negdje' u terenu kako bi pratio trening. 

Kolo nije štedio ni menadžera, 'uletio' mu je s dvije noge. Wenger je pao na travnjak i počeo vrištati od bola. Čovjek na probi u istom je danu ugrozio zdravlje dvojice najvažnijih igrača i trenera.

Potom se branič našao u suzama, mislio je kako je njegov najveći dan u karijeri uništen. U sobi gdje je Wenger stavljao led na svoj gležanj, ušao je jedan navijač i rekao mu:

- Mislim da on to nije htio namjerno, tako mi je rekao.

Francuz je odgovorio:

- Potpisat ćemo s njim sutra, sviđa mi se njegova strast za igrom.

Znao je Wenger da će izvući iz njega maksimum, što se i ostvarilo. Toure je igrao uspješno za 'topnike' od 2002. do 2009. te pritom upisao 225 nastupa i devet golova. Prije sedam godina prelazi u Manchester City kao veliko pojačanje, no od tog trenutka njegova karijera ide silaznom putanjom. 

Mučio se s formom, pa su ga četiri godine kasnije pustili u Liverpool. Tamo je u tri sezone upisao tek 46 nastupa i uglavnom bio pričuva Sakhou, Šrktelu i Lovrenu. 

Prije nekoliko dana potpisao je za škotski Celtic kojeg vodi Brendan Rodgers, čovjek s kojim je surađivao u Liverpoolu. Bivši igrač Dinama i hrvatski internacionalac Jozo Šimunović imat će od koga naučiti poneki obrambeni trik. Toure je stari lisac, znaju to najbolje fanovi engleskog Premiershipa.
 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 1g2l3u4p 25.07.2016.

    Kad ce osvojit ligu prvaka ili bar prvenstvo.nemogu trpit više prijatelji me zezaju već 10 godina

  • TheUnity 25.07.2016.

    Taj Kolo je igro u onoj ekipi Beverena kaje sesticu popila na Maximiru..:D

  • Gunersss_ 25.07.2016.

    Eh kada se sjetim te generacije,predvodene s najvecim igracem ikad,koji je igrao u engleskoj,naravno Thierry Henry.. To su bili dani i svaka sezone je bila borba izmedu arsenala i uniteda za naslov.. Jedino mi zao te generacije i izgubljenog finala protiv jedne barce 2006,kada su ih ubili a ipak izgubili..

Komentiraj...
Vidi sve komentare