To je to što me zanima!

Prvi najčešće zabija, a osmi najčešće promašuje s 11 metara

Hrvatska ima 14/18 zabijenih golova, a nije loša ni Argentina. 'Nek' mi netko kaže što je tu lutrija! Nema nikakve sreće, ako dovoljno vježbaš da dovoljno dobro pukneš, zabit ćeš', kaže Igor Bišćan
Vidi originalni članak

Raspucavanje kao sredstvo odlučivanja pobjednika uvedeno je na SP-u 1982. Do danas smo na svjetskim smotrama vidjeli 34 raspucavanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije na penale

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PETKOVIĆ O LIVAKOVIĆU:

Kobna četvrta serija

Jedine reprezentacije koje nisu izgubile u raspucavanju, a da su raspucavale više od jednom su Njemačka i Hrvatska. Obje su na učinku 4/4. Nije za baciti ni Argentina, protivnik "vatrenih" u polufinalu SP-a. "Gaučosi" su nakon raspucavanja ispali samo jednom (5/6).

Hrvatska u raspucavanjima ima 14/18 zabijenih golova. Argentina je na učinku 21/27. Spomenuti Nijemci na čudesnom su učinku 17/18. Statistika koja je rađena uoči ovog SP-a pokazuje da su igrači u prvoj seriji imali 73 posto uspješnosti pri izvođenju.

U drugoj seriji uspješnost je 72 posto, u trećoj 70, u četvrtoj 64, u petoj 65, u šestoj 50... Najčešće su izvođači promašivali drugi jedanaesterac u četvrtoj seriji. Učinak je 11/29 (38 posto zabijenih).

KOMENTAR 'Vatreni' su osmo svjetsko čudo! Kako to objasniti? Nikako! Treba samo uživati uz njih... BIVŠI REPREZENTATIVAC VIDEO Rosso u Jeruzalemu plakao i ljubio hrvatsku zastavu

Bišćan: Jedanaesterci nisu lutrija

Već se godinama provlači teza da su jedanaesterci lutrija, ali s tim se ne slaže bivši reprezentativac Igor Bišćan.

- Nema veće gluposti! Nek' mi netko kaže što je tu lutrija! Nema nikakve sreće, ako dovoljno vježbaš da dovoljno dobro pukneš, zabit ćeš - kazao je Bišćan.

Argentina je u četvrtfinalu nakon jedanaesteraca izbacila Nizozemsku. Razljutilo je to Louisa van Gaala. Njegovi su igrači promašili prva dva jedanaesterca.

- Zamolio sam svoje igrače da cijelu godinu vježbaju jedanaesterce u svojim klubovima...

Isto je kazao i Luis Enrique. sad već bivši španjolski izbornik. Njegovi su izabranici u četvrtfinalu u raspucavanju ispali od Maroka.

Lutrija ili ne, Hrvatskoj je svejedno. Ona prolazi.

PRAZNOVJERJE? Gvardiol 'uništavao' Brazilce u oblijepljenim kopačkama ODVAŽAN KOMENTAR Francuska legenda: Hrvatska je moj favorit za osvajanje SP-a, Argentinac: Htio sam Brazil...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare