To je to što me zanima!

Prvi put u 118 godina: Jedan Španjolac u prvih 11 Barcelone

Barcelona je u nedjelju pobijedila Leganes 2-1, no katalonska momčad prvi je put u svojoj povijesti imala tek jednog španjolskog nogometaša u prvih 11
Vidi originalni članak

Iniesta, Xavi, Messi, Pique, Fabregas, Thiago Alcantara... Da, sva šestorica su aktualne ili bivše zvijezde Barcelone, ali ono što je važnije, sva četvorica 'diplomirala' su nogomet na čuvenoj školi La Masiji.

Tvorac danas legendarne škole nogometa bio je Johan Cruyff 1979., koji je u Barceloni htio napraviti kopiju Ajaxove škole. Njegov prijedlog prihvatio je tadašnji predsjednik kluba te je tada stvoren temelj za jednu od najvećih generacija španjolskih nogometaša.

Međutim, više ni La Masia očito ne može proizvoditi toliki broj kvalitetnih nogometaša kao nekad. Barcelona je u nedjelju pobijedila Leganes 2-1, no prvi put u svojoj 118-godišnjoj povijesti Barca je u prvih 11 krenula tek s jednim Španjolcem, Sergijem Robertom.

U redu, na klupi su bili Iniesta, Pique i Alena, no i Barcelona sve više postaje legija stranaca i vjerojatno je samo pitanje vremena kada će prva momčad na teren istrčati bez ijednog Španjolca u sastavu.

Prije 11 godina Barcelona je prekinula 107-godišnju tradiciju bez sponzora na dresu. Međutim, te 2006. klub je na dres stavio "Unicef" te nije imao nikakve financijske koristi. Novac je stigao pet godina kasnije kad je "Unicef" nestao s dresa, a došao "Qatar Foundation".

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Frenkyy 21.02.2017.

    Bio je jedan a i taj je "usrao motku"! Bolje za Barcu da ni njega nije bilo.

  • Mercedes s klasa 21.02.2017.

    Mislim da je jedini Athletic Bilbao iz Europe koji još trpa vlastite igrače iz bliže okolice. Brojim ozbiljne klubove

  • komentator__Luka 21.02.2017.

    la masija je izbacila nekoliko svjetskih igrača i zbog toga su je digli u nebo a poslije toga više ništa značajno

Komentiraj...
Vidi sve komentare