To je to što me zanima!

Buenos muchachos! 'Vatrenima' će ključnu utakmicu suditi prvi sudac na Euru koji nije iz Europe

Nakon utakmice Ukrajine i Sjeverne Makedonije, Fernando Andrés Rapalini s argentinskom postavom dijelit će pravdu u ključnoj utakmici "vatrenih" za prolazak u drugi krug
Vidi originalni članak

Argentinac Fernando Andŕes Rappallini (43) sudit će posljednju utakmicu Hrvatske u grupnoj fazi Europskog prvenstva protiv Škotske u utorak na Hampden Parku u Glasgowu (21 sat).

POGLEDAJTE VIDEO. Perišićev gol Češkoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Europska prvenstva inače sude samo europski suci, no ovo je i po tome iznimka jer je Uefa s južnoameričkom konferederacijom Conmebolom uvela razmjenu sudaca. Tako je argentinska sudačka ekipa na Euru, a na Copa Américi u Brazilu sudi Španjolac Jesús Gil Manzano.

Rapallini je na Euru sudio utakmicu Ukrajine i Sjeverne Makedonije (2-1) u Bukureštu. Dosudio je po penal za svaku momčad od kojih nijedan nije realiziran. Drugoga je dosudio na intervenciju VAR-a.

Pomoćnici su mu sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Yamil Bonfa. VAR suci iz Nyona bit će Španjolci na čelu s Alejandrom Joséom Hernándezom, kontrolor sudaca Slovenac Darko Čeferin, a delegat Peadar Ryan iz Irske.

Utakmicu Češke i Engleske koja se u isto vrijeme igra na Wembleyu sudit će Portugalac Artur Manuel Ribeiro Soares Dias.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • 20.06.2021.

    Inače rođak od onog Pitane.

  • Baloteli 20.06.2021.

    Ovo euro je totalni fiasko bar po meni…Igrati u 12 drzava i sad kad pogledate ,engleska u londonu,italia u rimu itd itd Odma u startu su u prednosti zbog domaceg terena

  • rexxx 20.06.2021.

    Ako pita Pitanu za savjet naj..... smo

Komentiraj...
Vidi sve komentare