Sport

Komentari 48

Buenos muchachos! 'Vatrenima' će ključnu utakmicu suditi prvi sudac na Euru koji nije iz Europe

Buenos muchachos! 'Vatrenima' će ključnu utakmicu suditi prvi sudac na Euru koji nije iz Europe

Nakon utakmice Ukrajine i Sjeverne Makedonije, Fernando Andrés Rapalini s argentinskom postavom dijelit će pravdu u ključnoj utakmici "vatrenih" za prolazak u drugi krug

Argentinac Fernando Andŕes Rappallini (43) sudit će posljednju utakmicu Hrvatske u grupnoj fazi Europskog prvenstva protiv Škotske u utorak na Hampden Parku u Glasgowu (21 sat).

POGLEDAJTE VIDEO. Perišićev gol Češkoj

Europska prvenstva inače sude samo europski suci, no ovo je i po tome iznimka jer je Uefa s južnoameričkom konferederacijom Conmebolom uvela razmjenu sudaca. Tako je argentinska sudačka ekipa na Euru, a na Copa Américi u Brazilu sudi Španjolac Jesús Gil Manzano.

Rapallini je na Euru sudio utakmicu Ukrajine i Sjeverne Makedonije (2-1) u Bukureštu. Dosudio je po penal za svaku momčad od kojih nijedan nije realiziran. Drugoga je dosudio na intervenciju VAR-a.

Euro 2020 - Group B - Belgium v Russia

Pomoćnici su mu sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Yamil Bonfa. VAR suci iz Nyona bit će Španjolci na čelu s Alejandrom Joséom Hernándezom, kontrolor sudaca Slovenac Darko Čeferin, a delegat Peadar Ryan iz Irske.

Utakmicu Češke i Engleske koja se u isto vrijeme igra na Wembleyu sudit će Portugalac Artur Manuel Ribeiro Soares Dias.