To je to što me zanima!

Prvi u Europi opet u bazenu! Još da znamo za što treniramo

Svi su, dakle, manje-više opet u pogonu, a stvore li se dovoljno sigurni uvjeti, veselimo se nastavku vaterpolske sezone u svom prirodnom okruženju - na otvorenom
Vidi originalni članak

Ni Talijani, ni Mađari, ni Španjolci, ni Grci, ni Srbi, Crnogorci, Rusi, Francuzi, Nijemci... Prvi u vaterpolskoj Europi natrag u bazenu opet u - Hrvati. Od ponedjeljka se opet pjeni voda u bazenima diljem Lijepe naše, odnosno kako u kojem dijelu s obzirom da u nekima - vode nema.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primjerice, vaterpolisti zagrebačke Mladosti opet će nizati kilometre u vodi od sljedećeg tjedna jer bazen na Savi prošao je standardnu proceduru pražnjenja zbog čišćenja i dezinfekcije koja se inače provodi po završetku sezone, no zbog mjera koje su naciju ostavile u domovima, počela je i prije.

- Mi smo odlučili s treninzima krenuti 4. svibnja, a tih nekoliko dana kasnije neće predstavljati osobit problem ili neko veliko zaostajanje za suparnicima - kaže trener Mladosti Zoran Bajić.

Slično je i u Šibeniku gdje Crnica samo što nije spremna.

- Kada se voda zagrije, a to je za dan-dva, krećemo s treninzima - obavijestio je Joško Kreković, trener Solarisa, koji, pak, želi znati za što će se pripremati uopće njegovi igrači.

- Ova je odluka super, za sve, međutim, ipak bi bilo zgodno znati i za što treniramo, kada će krenuti liga i tako. Da se znamo pripremiti. Kada trenirate, morate znati i zašto.

Prvi se, pak, u Hrvatskoj zapjenio bazen na Poljudu. Čast da opet uskoče u nj imali su jadranaši.

- Podijeljeni smo u grupe od po četiri igrača. Svakog dana rade tri grupe dok jedna odmara, slično je i s trenerima. Jedan dan jedan trener radi s jednom, drugi s dvije grupe, pa se onda sljedeći dan mijenjamo - govori njihov strateg Mile Smodlaka.

Malo iza ručka nakon gotovo dva mjeseca od posljednje utakmice smočili su se i jugaši čiji će trener Vjekoslav Kobešćak reći:

- Ovo nam život znači. Imali smo suhe treninge svo ovo vrijeme putem video-linka, a sad se opet moramo naviknuti na vodu što je naše prirodno okruženje. Ne može se usporediti trening izvan vode i trening u vodi bez obzira na sva ograničenja.

Svi su, dakle, manje-više opet u pogonu, a stvore li se dovoljno sigurni uvjeti, veselimo se nastavku vaterpolske sezone u svom prirodnom okruženju - na otvorenom!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare