To je to što me zanima!

Puno će mijenjati: 'U Londonu neće biti važno pobjeđivati...'

Na pripremnom turniru u Londonu Hrvatska odigrati pet utakmica u šest dana. Joke Vranković tempira formu za EP, a nastupit će Srbija, Francuska, Kina, Australija...
Vidi originalni članak

Bilo mi je puno važnije da se neki igrači ne umore, a da drugi osjete teret, govorio je hrvatski izbornik nakon poraza u finalu EX-YU turnira u Ljubljani od Srbije. Mnogi su mu zamjerili što nije forsirao pobjedu, tim više što će reprezentacija u idućih šest dana odigrati još pet utakmica na kojima će biti dovoljno vremena za eksperimentiranje.

- Svih pet utakmica potpuno su mi jednake. Sve ćemo to odigrati za samo šest dana pa ću morati puno rotirati. Svih 14 igrača dobit će priliku - najavio je Joke dodavši kako ne misli da će igrači više “gristi” protiv Srbije nego, primjerice, Australije ili Kine. Dugova iz Ljubljane nema, ipak su sve to samo pripreme za Eurobasket u Litvi, koji počinje 31. kolovoza.

- Nije prioritet sad pobjeđivati nego biti u punoj formi na Europskom prvenstvu - rekao je Joke.

U Ljubljani kapetan Popović i imenjak mu Marko Tomas nisu bili pravi jer se nisu potpuno oporavili od ozljeda. U Londonu bi se trebali predstaviti u puno boljem svjetlu, a pogotovo se to očekuje od Popa jer će biti jako važno da igra ne pati izlaskom Dontayea Drapera. 

Vidjelo se u Ljubljani da je Pop nemiran i zato što još nema klub, a sad mu je nenadano postao upitan i transfer u Žalgiris. No do Europskog prvenstva sigurno će sve riješiti, a ionako je najbitnije da ondje bude pravi.

U Londonu se igra najjači pripremni turnir uoči Europskog prvenstva

Srbija (utorak, 19.00)

Snaga Srbije se zna, a pokazala ju je i u finalu EX-YU turnira u Ljubljani gdje je posljednjih sedam minuta protiv Hrvatske dobila 19 razlike.

Velika Britanija (srijeda 21.30)

Kad su već domaćini OI-ja, Britanci žele nastupiti i u košarci. U tome će im pomoći svestrani krilni igrač Chicago Bullsa Luol Deng.

Australija (četvrtak 19.00)

Iako su bez ozlijeđenog Boguta, Australci su poznati kao izuzetno agresivna momčad koja će Jokinoj momčadi biti zahtjevan protivnik.

Francuska (subota, 16.30)

Fizički su najdominantnija europska momčad i jedan od glavnih favorita EP-a. Tu su uglavnom NBA igrači poput Parkera, Noaha, Batuma, Diawa...

Kina (nedjelja, 16.30)

Yao Ming je umirovljen pa je glavno kinesko oružje Yi Jianlian iz Milwaukee Bucksa. Ipak su najslabiji sudionik turnira u Londonu

Idi na 24sata

Komentari 12

  • KRMAK_75 16.08.2011.

    ako kanite POBIJEDITI,ne smijete IZGUBITI!!!!!

  • MarijanaVukelić 16.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • hrca50 16.08.2011.

    Naravno,nikada nije vazno pobjediti.Idemo odmah naci alibi za poraze,volim taj pobjednicki mentalitet kod nasih trenera,odlicno smo igrali ali smo na kraju izgubili jer nam pobjeda nije vazna.HEHE "vazno je ucestvovati",s takvim stavom MARS iz reprezentacije i idi vodi neku ekipu iz trece lige kojoj je bitno popiti pivo poslije tekme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare