To je to što me zanima!

Puno smo naučili od onih 0-5, idemo dobiti 8. put u 72 godine

Važna mi je Rijekina povijest, a loša tradicija je i izazov više da napravimo veliko iznenađenje i uzmemo sva tri boda. Vratili smo se u život, idemo u Maksimir iznenaditi Dinamo, kaže Rožman
Vidi originalni članak

Prije pet tjedana Rujevica je gledala 'horor'. Dinamo se na Kvarneru igrao s Rijekom i sa njom pomeo travnjak: Rijeka vs Dinamo 0-5!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U međuvremenu Modri su nesretno ispali iz Europe, a Rijeka se značajno podigla pa bi senzacionalnom pobjedom u zaostaloj utakmici 6. kola koju u srijedu (18:00) igra u Maksimiru, 2019. mogla završiti na poziciji ispod koje ne ide već sedam godina: na 2. mjestu Prve HNL.

- U jedno sam siguran: moji igrači će dati i zadnje atome snage. Sve znamo o Dinamu, čestitam im na sjajnim igrama u Ligi prvaka, a žao mi je (i zbog hrvatskog nogometa) što nisu prošli dalje - priča Rijekin trener Simon Rožman (36) pa dosta hrabro poručuje:

- Mi smo se vratili u život. Možemo slavljem završiti ovu 2019.

NAKON RUŠENJA HAJDUKA Ovako slave Riječani u Splitu: 'Ajme meni nije mi dobro...'

U Rijeci ste protiv Dinama išli u 'suicidalno' otvoreno nadmetanje. U Maksimiru?

- Neću otkrivati taktiku. Svaka utakmica je specifična. Puno smo naučili iz prethodne priče s Dinamom. Sada imamo igru u oba smjera. Obje su momčadi dosta potrošene, oni možda čak i više. Zato su protiv Lokomotive i zarotirali skoro cijelu momčad. Ali u ovakvoj utakmici umor ne smije biti opravdanje.

Znate što kaže tradicija o Rijekinim gostovanjima kod Dinama?

- Znam. Rijeka je u 72 godine samo sedam puta pobijedila u Maksimiru! Znam to jer mi je važna Rijekina povijest. A ta tradicija je i izazov više da napravimo veliko iznenađenje pa uzmemo sva tri boda. Osim toga, postoji još jedan podatak: zadnju utakmicu u HNL-u Dinamo je na Maksimiru izgubio baš od Rijeke!

KOMENTAR Dinamo se narugao apsurdnom riječkom planu o 'nadigravanju'

Najveća opasnost? Bruno Petković?

- Da, Petković je najveća opasnost, ove godine je napravio nevjerojatan iskorak. Ali Dinamo je prije svega momčad. No mislim da će i Dinamo trebati razmišljati o nama.

- Ulazak u utakmicu bit će jako važan, znamo kako Dinamo počinje utakmice u HNL-u. Ja hoću da mi budemo agresivni i strpljivi, da odigramo muški. Vani smo u zadnje vrijeme bili stvarno dobri, pobjeđivali i puno zabijali, tako želimo i nastaviti - rekao je Rožman kojem će u Zagrebu nedostajati ozlijeđeni Halilović i Murić.

DAMIR MIŠKOVIĆ: 'Kad nas pokopaju mi stisnemo gas, nek se sjete 'ko je Rijeka!'

Hrvoje Smolčić (19) je prije pet tjedana s klupe gledao Dinamovu demonstraciju moći usred Rijeke. U srijedu ga čeka debi kod europski jakog Dinama.

- Još nas boli onih 0-5 s Rujevice i želimo pokazati da, unatoč Dinamovoj kvaliteti, to nije pravi pokazatelj odnosa snaga. Oni su favoriti, ali... Atmosfera u našoj svlačionici je sjajna, rezultati su nas digli, opet pobjeđujemo doma, navijači nas nose... Puni smo samopouzdanja i vjerujemo u dobar rezultat - kaže Rijekin tinejdžer.

Tek 19 godina, prvo gostovanje u Maksimiru, Dinamo silan, 0-5 još zvoni u ušima... Ima li straha?

- Ima iza sebe Escovala i Prskala, ne bojim se Dinama, tko god igrao po mojoj strani! Naravno, ako ja budem igrao. A za mladog igrača kao mene zaigrati protiv Dinama u Maksimiru je samo po sebi predivan sportski doživljaj - rekao je Smolčić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 34

  • emanuel328 18.12.2019.

    "Senzacionalnom"??????

  • 18.12.2019.

    haha Rožman je zaboravio, kad je njegov prijatelj Kek, prije 4 godine nakantao nedodirljivi Dinamo tu na Ruji 5 -2. Kako ljudi brzo zaborave. Napišite na tražilicu Youtube: HNTV sažetak: RIJEKA vs DINAMO 5:2 Blažićko je bio na aparatima a onaj Soudani se stalno tužio klupi Dinama, kako je to nemoguće. Prisjetite se i uživajte. ⚽ je uvjek okrugla i nepredvidljiva i ne bira strane 😉

  • 18.12.2019.

    Rijeka pobjeđuje, jer ću ja igrati stopera.

Komentiraj...
Vidi sve komentare