Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Kad nas pokopaju mi stisnemo gas, nek se sjete 'ko je Rijeka!'

'Kad nas pokopaju mi stisnemo gas, nek se sjete 'ko je Rijeka!'
8

Ovo je moja najteža godina otkad sam na čelu Rijeke, najteža, ali... Svejedno je bila trofejna. Investitor? Nema ga, a ako dođe, prvi ću mu prostrijeti crveni tepih i maknuti se u stranu, kaže Mišković

VIDEO

Najtvrđa i najžešća jezgra Rijekinih navijača je - Grobnik. I tim se Grobnikom u ponedjeljak navečer orilo 'Volim te, Rijeko'! Hrvatski nogometni klub Rijeka se tradicionalnim predbožićnim druženjem na klupskoj noći 'Zajedno smo Rijeka' oprostila od 2019. godine u društvu svojih navijača, članova, sponzora i svih brojnih prijatelja kluba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

Šarić, Ban, Kocjančić, Malinović, Florjančič, Brajković, Radman, princ Luitpold od Bavarske... Kompletna prva momčad i stožer sa suprugama i djevojkama, stotine klupskih legendi zagrljene u pjesmi, guštanje u ćakuli starih prijatelja, u vatrometu, dobroj kapljici i hrani...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glasnogovornik Alen Fućak prigodu je iskoristio da uobičajenu prijepodnevnu 'kavu s predsjednikom' pretvori u 'pivu s predsjednikom', a Damir Mišković s guštom je sjeo sa predstavnicima medija u Ludwig's baru na Kukuljanovu.

- Ovo je, zbog vrijeđanja na moj i račun moje obitelji bila najteža od svih osam godina koliko sam na čelu Rijeke, ali... Bila je trofejna, osvojili smo drugo mjesto i igrali play-off Europske lige pa je Rijeka, i dok nam nije bilo lako, još jedne godine potvrdila da je: elita hrvatskog nogometa! - govorio je Damir Mišković.

- Investitori? A svašta se piše, ali tih investitora: nema. Kroz ovih osam godina prosječno godišnje ulaganje u Rijeku bilo je 12-14 milijuna eura. Nikakvog duga prema Social Sportu klub nema, ali isto tako ne krijem da ja više od ovoga financijski ne mogu pa je naša Rijeka, kao svi HNL klubovi, prisiljena živjeti od prodaje igrača koja je nekad bolja, a nekad lošija - pričao je presidente.

- Bišćan je većim dijelom 2019. napravio fantastičan posao, donio nam trofej i zadržao nas na drugom mjestu Prve HNL, a sada mislimo da je Simon Rožman idealan trener za nas. Dugo smo ga pratili. Mlad stručnjak koji voli dati šansu mladim igračima. Klub stoji iza njega, a što se mladih tiče... Potpisali smo ugovore sa njih 15. Koliko će njih postati Rijekini prvotimci ovisi samo o njima. Dobit će šansu - potvrdio je Mišković ono što se statusom Lepinjice i Smolčića u prvoj momčadi već pretvara u stvarnost  pa nastavio sa pričom o domaćim igračima i stavu tribina prema toj riječkoj mladosti.

Pokretanje videa...

00:32

- Godinama smo slušali kako je 'sve dobro, ali... nema naših mladih igrača'. Za to vrijeme smo radili planski i ciljano, a sada kad mladi dobivaju šansu ja molim navijače da našoj djeci daju podršku, a ne da se čuje kako ih se vrijeđa. Sam sam to čuo i mogu jedino reći, osobno i kao predsjednik i kao navijač: svi vi koji ste sposobni vrijeđati dečka od 18-19 godina iz naše Škole nogometa zato što mu se dogodi neki krivi potez... Sram vas može biti. Sramite se! Navijajte za našu djecu. Gledat ćete ih sve više u dresu s Rijekinim grbom,

- Hvala svim navijačima i pretplatnicima na podršci. Zapad i istok Rujevice sjajno su kompenzirali nenavijanje Armade, ali realno... Bez navijanja ultrasa rezultati su 30% slabiji nego što bi mogli biti. Vidim i ja da se ostatak tribina ne odaziva na navijanje sa sjevera, a jedino mogu reći: stižu nam božićni blagdani, vrijeme opraštanja. Budimo jedinstveni u podršci Rijeci, a ako netko može dati bolje i više za našu Rijeku bit ću prvi koji će mu prostrijeti crveni tepih i maknuti se u stranu onima koji mogu uložiti više u klub jer... Klub je iznad svih - poručio je Mišković.

- Pobjeda nad Hajdukom u Splitu? Svake godine kad nam na kratko krene lošije odmah se nađu oni koji 'tuguju' nad Rijekinim 'padom'. A mi onda stisnemo gas pa dobijemo 4-1, pa 4-0 pa 2-0... Da pokažemo tko je tko u hrvatskom nogometu i tko je Rijeka! - rekao je Damir Mišković.

POGLEDAJTE GALERIJU SA NOĆI HNK RIJEKA:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi