To je to što me zanima!

Pušnik: Nismo favoriti u ovom susretu, ali idemo tamo hrabro

Nismo tužni, sretni smo zbog pobjede, ali nema ni razloga za smijeh. Ne plašimo se, pa čak ni Medunjaninovih slobodnih udaraca, ja mislim da ih Sušić izvodi bolje, rekao je Pušnik
Vidi originalni članak

Hajduk će u playoffu Europske lige igrati protiv izraelskog doprvaka Maccabi Tel-Aviva. Prva se utakmica igra 19. kolovoza u Izraelu, a uzvrat je sedam dana kasnije. 

- Nije mi važno ime protivnika, jedina želja mi je da igramo prvu utakmicu u gostima, a uzvrat pred punim Poljudom - zaželio je trener Hajduka Marijan Pušnik uoči ždrijeba. Želja mu se za sada djelomično ispunila, prva utakmicu protiv Maccabija igrat će se u Tel Avivu, a i drugi dio želje je vrlo izvjestan, nema sumnje kako će Poljud biti krcat u uzvratu. 

- Izvukli smo vrlo jakog protivnika, Maccabi Tel Aviv i Maccabi Haifa su najbogatiji i najjači izraelski klubovi, s puno internacionalnih igrača. Dobro su krenuli u sezonu, prvenstvo im tek počinje, ali u pretkolima su upisali pet pobjeda i jedna remi, imaju nekoliko jako dobrih igrača. Svjesni smo da nismo favoriti u ovom susretu, ali idemo hrabro, tek nakon prve utakmice u Izraelu znat ćemo više o njima. Nadam se da ćemo u uzvratu riješiti pitanje prolaza u našu korist – kazao je trener Hajduka. 

'Nadamo se da je vrijeme za prolaz'

Zoran Nižić svjestan je snage protivnika. 

- Mogli smo i lošije i bolje proći u ždrijebu. Radi se o jako dobroj momčadi, imaju par jakih individualaca koji su igrali u Chelsea i Liverpoolu, čeka nas izuzetno teške utakmice, ali idemo dati svoj maksimum. 

Tino Sušić se nada prolasku. 

- Ako budemo igrali kao protiv Iasia i Oleksandrije imamo šansu proći u grupnu fazu. Ne bojimo se nikoga. Iz reprezentacije poznajem Medunjanina, koji je njihov najbolji igrač, opasan je na prekidima, moramo se paziti da ne pravimo glupe prekršaje u zoni šuta. 

Suzdržani ste, što bi bilo da ste izvukli Šahtara?

- Mi ne bi bili favoriti ni protiv jedne momčadi koju smo mogli izvući. Nismo tužni, sretni smo zbog pobjede, ali nemamo razloga za smijeh. Ne plašimo se, pa čak ni Medunjaninovih slobodnih udaraca, ja mislim da ih Sušić izvodi bolje – nasmijao se trener Hajduka i dodao: 

- Naš cilj je prolaz, ali nećemo davati velike izjave, jedna njihov igrač skuplji je od našeg kompletnog budžeta. Borit ćemo se, idemo na prolaz. Željeli smo uzvrat u Splitu i to nam se ostvarilo. Prednost je igrati kući pred ovakvom publikom, dat ćemo sve od sebe za prolaz. 

Protiv Dnjipra i Libereca zapeli ste na zadnjoj prepreci, je li vrijeme za prolaz? 

- Ja se nadam da je – kazao je Nižić. 

Tino kako gledate na jučerašnju utakmicu nakon prospavane noći. 

- Malo smo opušteno ušli u utakmicu, trebalo nam je malo vremena da krenemo, kad je Nižić zabio sve se otvorilo i zaigrali smo puno bolje. Njihov gol je bio poput 'triske' koja nas je razbudila, mi smo krenuli čvršće i bolje, nakon toga nam više nisu mogli parirati. 

'Greške su sastavni dio igre'

Treneru, koja je tajna Hajdukovih prekida?

- Nema tajni, imamo kvalitetne igrače, neke stvari smo uvježbali, nema tu taktike i teorije ako nemaš igrače koji nemaju dobar udarac i ako ne mogu skočiti. 

Koliko će vam biti teško pripremiti momčad za Istru nakon ovakve euforije?

- Nakon Oleksandrije nas je čekao Split, neke igrače smo odmorili, pa ćemo odmarati i sada, uoči Dinama. Nadam se da će oni koji uđu pokazati da zaslužuju igrati, da će pokazati da imamo širinu. 

Imate iskustva igranja s izraelskim klubovima?

- Igrao sam protiv Maccabi Haife, ali smo ispali, zabio nam je Giovanni Rosso. 

Maccabi daje puno golova?

- Ja se nadam da ćemo se posložiti, treba nam malo više vremena i očekujem da će to s vremenom biti bolje, baš kao i lani - kazao je Nižić, a Pušnik dodao: 

- Greške su sastavni dio igre, ali naša je obrana dobra, treba im vremena da se upoznaju i uigraju. Tek su odigrali par utakmica skupa. Dogodi se greška, da nitko ne griješi, završilo bi 0-0. Važno je da se dižemo, da igramo bolje, očekujem da protiv Maccabija bude puno bolje. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Ma nu 06.08.2016.

    Ako izbjegnemo 3 početničke greške u obrani koje se dešavaju svaku utakmicu i poklon šanse njihovim napadačima možda bi i mogli šta napravit.

  • Exterminator 05.08.2016.

    Ako ćete igrati kao protiv lasija pobijeda je garantirana Lol HZV

  • hahahahajduk 05.08.2016.

    Niste vi favoriti nikad

Komentiraj...
Vidi sve komentare