To je to što me zanima!

Put u Bosnu: Mamiću se sviđa bosanski Senegalac

Kako tvrde bosanski mediji, Dinamo će u do kraja sezone pratiti Boubacara Dialibu, 19-godišnjeg Senegalca koji igra u sarajevskom Željezničaru
Vidi originalni članak

Davor Jurčić, poznatiji pod nadimkom "Šojka", osamdesetih godina je igrao važnu ulogu u momčadi Veleža, a neko vrijeme nosio je i kapetansku traku. Danas je Dinamov skaut za područje BiH i njegova je "krivica" što se počelo govoriti o dolasku mladog napadača iz Sarajeva u Maksimirsku 128.
- Istina je, Dinamo se zagrijao za Boubacara Dialibu. Već sam poslao njegov "životopis" Zdravku Mamiću, koji se zajedno sa svojim suradnicima raspitivao o njemu i zaključili su da se radi o vrlo dobrom napadaču - Jurčićevu izjavu prenose bh. mediji.
Prema Transfermarktu, Dialiba vrijedi milijun eura i teško je očekivati da će Željine želje ići značajno ispod tog iznosa. Zdravko Mamić to može platiti, no razgovori su tek u početnoj fazi. Navodno će Džemal Mustedanagić putovati u Sarajevo i uživo gledati Senegalca koji je član mlade bh. reprezentacije.
Kada je već u Sarajevu, "Džemo" će pogledati i Semira Štilića, drugu polovicu Željina napadačkog dua. I on je mladi bh. reprezentativac, a o njegovim mogućnostima Mamić se već i ranije raspitivao.
- Razgovarao sam s Mamićem i rekao mi je da želi dovesti Semira. Ali sve ćemo raditi u dogovoru sa Željom, želimo da klub dobije pravu odštetu - rekao je Semirov otac Ismet.
Upućeni tvrde da Dinamo prati i mogućnosti Saida Huseinovića i Harisa Hadžića, napadača Slobode i Sarajeva.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Dadolino 12.04.2008.

    ej ti čoviječe što se predstevljaš kao ADMIN nemoj da brišeš komentare koji se tebi nesviđaju jer ovo je demokracija vrijeme komunizma je gotovo ,halo sloboda je osvijesti se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Dadolino 11.04.2008.

    e mamiću konju jedan

  • poštar 193 11.04.2008.

    KATASTROFA!!! TAJ MAMIC STVARNO PRETJERUJE...

Komentiraj...
Vidi sve komentare