To je to što me zanima!

R. Federer probio 9000 asova i sedmi put uzeo pehar Dubaija

Švicarac je bio vrlo inspiriran u finalu ATP-turnira iz serije 500 u Dubaiju. Nakon sat i 24 minute svladao je prvog nositelja Novaka Đokovića i došao do sedmog naslova
Vidi originalni članak

Roger Federer igra nevjerojatan tenis i u 34. godini. Potvrdio je to Švicarac dominacijom nad najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem u finalu ATP-turnira u Dubaiju. Nakon sat i 24 minute igre Federer je slavio 6-3, 7-5.

- Nevjerojatno sam mlad, a ljudi mi stalno govore koliko sam star! Jako sam sretan što igram ovako dobro - rekao je osvajač Dubaija koji je izjednačio taj turnir s Wimbledonom i Halleom, turnirima koje je osvajao po sedam puta.

Putem do titule u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Federer je probio granicu od 9000 asova, čime je postao tek četvrti igrač od 1991. kojemu je to uspjelo.

Đoković može itekako žaliti za propuštenim jer nije iskoristio niti jednu od sedam break-lopti. U prvom setu Federer je napravio obrat pri vodstvu 4-3, a u iznimno zanimljivoj završnici drugog seta Đoković je propustio dvije set-lopte, potom i servis za tie-break. Roger je na svom servisu iskoristio drugu meč-loptu i došao do 84. naslova na touru u karijeri, drugog ove sezone.

U finalu WTA Dohe Čehinja Lucie Šafářová svladala je Bjeloruskinju Viktoriju Azarenku 6-4, 6-3.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • El Tractor 01.03.2015.

    Majstor svog zanata!

  • Joker 🃏 01.03.2015.

    Žao mi je Borne šta je ispao, šta se tiče Federera svaka čast, teniska lenenda.

  • Camoranezi_1 01.03.2015.

    ponosan sam šta živim u eri, a može se slobodno reći i najvećeg sportaša i gospodina ikad. hvala ti šta postojiš i nadam se da češ nas još godinama uveseljavati svojim igrama i potezima, jer tenis bez tebe neće biti isti, takva lakoća igranja se ne viđa dvaput...još jednom naklon do poda majstore

Komentiraj...
Vidi sve komentare