To je to što me zanima!

Rađa: Učinio bih što i Divac, ne želim se vraćati u prošlost...

Za selekciju bivše Jugoslavije protiv SSSR-a igrat će Rađa, Naglić, Tabak, Danilović, možda i Vlade Divac. Dino se raduje susretu s bivšim suigračima...
Vidi originalni članak

Zadnji put s Divcem sam se vidio prije nekoliko mjeseci. U redovitom sam kontaktu s njim, kao i sa Sretenovićem ili Božom Maljkovićem, rekao je Dino Rađa prije puta u Beograd.

Ondje se danas igra revijalna utakmica između SFRJ-a i SSSR-a. Za selekciju bivše Jugoslavije igrat će Rađa, Naglić, Tabak, Danilović, možda i Vlade Divac, kojega mnogi Hrvati ne vole zbog incidenta s bacanjem hrvatske zastave 1990. u Argentini. Rađa je rekao da bi učinio isto da mu je netko došao sa srpskom, talijanskom ili bilo kojom drugom zastavom osim jugoslavenske, pod kojom je tada igrao.

- Ne želim se više vraćati na gluposti. Ljudi se previše opterećuju prošlošću umjesto da se brinu o tome kako žive. Ni mene ni njega tada nije bilo briga ni za politiku, ni za novac, ni za bilo što drugo. Samo smo željeli postati svjetski prvaci. Pa tko je onda razmišljao o tome što će se dogoditi? Jugoslavija je dio moje povijesti. Što bih trebao, izbrisati te 24 godine života? - kaže Rađa.

- Nije nas zanimalo ništa osim sporta i pobjeda. Danas se sve vrti oko novca. Ako se rodi dijete od 52 centimetra, odmah ga guraju u košarku - kaže Rađa koji se veseli jer će vidjeti neke stare prijatelje.

- Jedan ću dan provesti s ljudima koji su mi obilježili karijeru, bilo kao suigrači, bilo kao protivnici, s fizioterapeutima, doktorima... Neke od njih nisam vidio deset ili više godina - dodao je Rađa, koji je zadnji put sličnu ekshibiciju igrao uoči prošlogodišnjeg Eurobasketa na splavi ispred Kopera na kojoj su igrale bivše zvijezde Hrvatske, Slovenije i Italije.

Idi na 24sata

Komentari 359

  • Bravo Band Pešut Tomislav 14.02.2014.

    gospođa reče našem premijeru -marš iz BIH -a mi bi svi bili radosni da on i njegovi pajdaši odu što dalje iz HRVATSKE JER TA STRANKA NANOSI NEPROCJENJIVU ŠTETU SVOM NARODU.SAVEZ KOMUNISTA JE MAČJI KAŠALJ ZA SDP.

  • superboy5 02.02.2014.

    jugoslavija nije isto sto srboslavija,mjesate loncice.za jugu su igrale sve nacije srcem.i juga je dio povjesti hrvatske.pa juga je i dala hrvatskoj ovakve granice.da nije juge pola hrvatske bi bilo u italiji.

  • superboy5 02.02.2014.

    debili jedni,pa radja je veci hrvat od svih vas sto ga pljujete.pa nije on pokrao hrvatsku ko vasi hdzeovci.pa radja je igrao za hrvatsku i sa njom osvojio srebro na olimpijskim i bronzu na euru i vi ga napadate da nije patriota ccc.pa u pravu je za divca.pa tad je igrala jugoslaviji za koju su svi navijali i onda uleti neki lik sa sahovnicom ,pa da je neko uletio sa 4 s isto bi divac postupio.to sto je imao bradu ne mora znacit da je odmah cetnik.bezveze napadate ljude koji nisu veliki HRVATI.a ti veliki HRVATI su vas i pokrali i hapsili generala.nije vaas sdp krao nit je hapsio generale.vec vas hdz ciju desnu politiku i dan danas vodite.cim je neko normalan i odstupa od vaseg debilnog misljenja odmah je jugonostalgicar,srbin,cetnik ,komunista.toliko ste jadni,u bivsoj jugi se odlicno zivilo to mozete pitat svoje roditelje.a jel danas dobro zivite?

Komentiraj...
Vidi sve komentare