Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
359 komentara

Rađa: Učinio bih što i Divac, ne želim se vraćati u prošlost...

Za selekciju bivše Jugoslavije protiv SSSR-a igrat će Rađa, Naglić, Tabak, Danilović, možda i Vlade Divac. Dino se raduje susretu s bivšim suigračima...

Goran Jakuš/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
359 komentara

Zadnji put s Divcem sam se vidio prije nekoliko mjeseci. U redovitom sam kontaktu s njim, kao i sa Sretenovićem ili Božom Maljkovićem, rekao je Dino Rađa prije puta u Beograd.

Ondje se danas igra revijalna utakmica između SFRJ-a i SSSR-a. Za selekciju bivše Jugoslavije igrat će Rađa, Naglić, Tabak, Danilović, možda i Vlade Divac, kojega mnogi Hrvati ne vole zbog incidenta s bacanjem hrvatske zastave 1990. u Argentini. Rađa je rekao da bi učinio isto da mu je netko došao sa srpskom, talijanskom ili bilo kojom drugom zastavom osim jugoslavenske, pod kojom je tada igrao.

- Ne želim se više vraćati na gluposti. Ljudi se previše opterećuju prošlošću umjesto da se brinu o tome kako žive. Ni mene ni njega tada nije bilo briga ni za politiku, ni za novac, ni za bilo što drugo. Samo smo željeli postati svjetski prvaci. Pa tko je onda razmišljao o tome što će se dogoditi? Jugoslavija je dio moje povijesti. Što bih trebao, izbrisati te 24 godine života? - kaže Rađa.

- Nije nas zanimalo ništa osim sporta i pobjeda. Danas se sve vrti oko novca. Ako se rodi dijete od 52 centimetra, odmah ga guraju u košarku - kaže Rađa koji se veseli jer će vidjeti neke stare prijatelje.

- Jedan ću dan provesti s ljudima koji su mi obilježili karijeru, bilo kao suigrači, bilo kao protivnici, s fizioterapeutima, doktorima... Neke od njih nisam vidio deset ili više godina - dodao je Rađa, koji je zadnji put sličnu ekshibiciju igrao uoči prošlogodišnjeg Eurobasketa na splavi ispred Kopera na kojoj su igrale bivše zvijezde Hrvatske, Slovenije i Italije.

Naši partneri pišu
Message