To je to što me zanima!

Rađa: Bi li bilo razočaranje ako ne odemo na SP? Gledaj, treba stvari gledati iz realnog kuta...

Predsjednik Stručnog savjeta HKS-a kaže da je Hrvatska malo tržište i da je jako osakaćena kad nam Euroliga i NBA ne daju igrače. Ali na Eurobasketu, tvrdi, imamo šansu boriti se za nekakav rezultat
Vidi originalni članak

Uoči utakmice Slovenije i Hrvatske u Ljubljani (97-69) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskoga košarkaškog saveza Dino Rađa govorio je o stanju u reprezentaciji.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači u Ljubljani

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne pada mi na pamet baviti se prošlošću, gledam u budućnost i što možemo napraviti. Imamo situaciju u svojim rukama, na nama je sve, ne ovisimo ni o kome, trebamo se posvetiti sami sebi - odgovorio je Rađa za Sport Klub na pitanje koja je razlika između reprezentacija koje je vodio Veljko Mršić i one koju vodi Damir Mulaomerović.

Bi li bilo veliko razočaranje ako se Hrvatska ne plasira na svjetsku smotru?

- Gledaj, uvijek ti je kao sportašu razočaranje kad ne napraviš nekakav rezultat. Međutim treba gledati stvari iz realnog kuta. Mi sad imamo četiri igrača koja nismo imali ranije u kvalifikacijama. Naravno da djelujemo skroz drugačije. Mi smo malo tržište, nas ima četiri milijuna. U usporedbi s nekim Poljacima, Grcima, Francuzima kojih ima 30, 40, sigurno imaju veći bazen iz kojeg biraju. Kad nam je sezona, kad nam Euroliga i NBA ne daju igrače, jako smo osakaćeni. Čak i da prođemo u sljedeći krug, opet se postavlja pitanje što će biti u onom dijelu kvalifikacija kad ne budemo imali NBA igrače.

SLOVENIJA - HRVATSKA 97-69 Uh, ovo boli: Slovenci održali Hrvatskoj školu košarke, u nedjelju ovisimo i o njima!

I dok u kvalifikacijama za SP stojimo vrlo slabo, samo s teoretskim šansama za plasman na Mundijal, u rujnu nas čeka Eurobasket u Milanu i skupina s Italijom, Grčkom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

- U Europi ima desetak momčadi od kojih svatko svaku može dobiti. Mislim da u ovom sastavu u kojem jesmo, još ako dođu Dario (Šarić) i Matković, možda još netko, imamo legitimnu šansu da se borimo za nekakav dobar rezultat - zaključio je Rađa.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • zagorac2 01.07.2022.

    ha ha ha Dalmatinac iz Splita ! daklje nesposoban

  • Captur 01.07.2022.

    Ajde moj rađa poj lovit rake govnare, za drugo i nisi, miči se i ti tvje društvo!

  • srdelawb 01.07.2022.

    Realni kut je da imamo 5-6 sadasnjih ili bivsih nba igraca. Mnogo vise nego druge prezentacije. A i realno je da gubimo od reprezentacija koje su saznale za kosarku prije par godina. Tako da pokrijte se s ovakvim izjavama i pocnite radit da stvorimo igraca ili pocnite naturalizirat (npr playmakera) ka sta sve reprezentacije rade

Komentiraj...
Vidi sve komentare