To je to što me zanima!

Radi li tu Stevie Wonder?! VAR drama gurnula je River u finale

River Plate je pobijedio Gremio 2:1 u polufinalu Cope Libertadores, a brazilski igrači su napali suca kojeg je morala štititi i policija. Sada čekaju najljućeg rivala Bocu za povijesno finale
Vidi originalni članak

River Plate je prvi finalist ovogodišnjeg Copa Libertadoresa, a polufinalna utakmica protiv Gremija je završila pravom dramom.

Argentinci su slavili 2:1 u Porto Alegreu i dalje su prošli zahvaljujući postignutom golu više u gostima. Leonardo je zabio u 36. minuti za vodstvo Gremija, a iako je u 81. minuti Rafael Borre zabio za 1:1, Brazilci su imali sve na svojoj strani. 

Sve do 86. minute kada je Bressan igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudac Andres Cunha nakon pregleda VAR-a, dosudio penal za River.

I tada je krenula drama.

Bressan je dobio drugi žuti karton, ali nije htio mirno napustiti teren, krenuo je povlačiti glavnog suca za dres. Uskoro su mu se priključili i ostali iziritirani suigrači pa su na teren morali ući i specijalci kako bi zaštitili suca Cunhu.

Pity Martinez je na kraju napokon uspio izvesti penal i zabiti u petoj minuti nadoknade, a utakmica je produžena za čak 14 minuta.

Igrači i trener Gremija nisu se smirili ni nakon utakmice, a posebno ih je naljutio prvi gol Rivera za kojeg smatraju da je neregularan. Tvrde da je tijekom napada Borre igrao rukom.

- Radije bih izgubio 5-0 nego ovako! Ne mogu kriviti suca na terenu, ali mogu one koji prate VAR. Pa tko je bio zadužen za VAR? Možda Stevie Wonder? Svi drugi su vidjeli tu ruku - grmio je nakon utakmice trener Gremija Renato Portaluppi.

River će protivnika u finalu saznati nakon uzvratne utakmice Boce Juniors i Palmeirasa. Ako Boca zadrži prednost iz prve utakmice od 2:0, prvi put u povijesti će se ovi ljutiti argentinski rivali susresti u finalu Cope Libertadores. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare