To je to što me zanima!

Radnički pregazio Split: 'Žuti' sa Zadrom za ostanak u ligi?

Košarkaši Splita teškim porazom na Gripama od Radničkog 81-63 zakomplicirali su borbu za ostanak u ABA ligi. Jedan hrvatski predstavnik vrlo vjerojatno bi ispao
Vidi originalni članak

U prvoj utakmici 25. kola regionalne ABA lige košarkaši Splita teško su poraženi na svom parketu od Radničkog iz Kragujevca 81-63.

Splićani su nakon jako dobre prve četvrtine (22-18) potpuno pali, te do poluvremena dozvolili gostima iz Srbije da se odvoje na velikih +12. Druga četvrtina završila je rezultatom 24-8 (!?) u korist srpske momčadi.

Ni u trećoj dionici Split nije uspio parirati Radničkom, tako da je razlika uoči posljednjih 10 minuta narasla i na nedostižnih 21 razlike.

Terrico White bio je najefikasniji igrač pobjedničkog sastava s 22 poena, dva skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte. Kod Splita je Vedran Vukušić u konačnici zabio 16 poena, a Ivan Mimica 13.

Recimo da je pobjedom Radnički došao na korak od plasmana na Final Four, a za to mu treba još samo pobjeda nad neopterećenom Crvenom zvezdom u posljednjem kolu.

Nakon ovog rezultata ostale su uistinu male šanse da u narednoj sezoni u ABA ligi igra isti broj hrvatskih predstavnika kao i ove. Naime, država koja ima posljednjeplasiranu momčad lige nakon 26 kola, gubi jednog predstavnika dogodine.

Split je sada na omjeru pobjeda i poraza 8-17. Tri momčadi imaju, uz utakmicu manje, omjer 8-16, a jedna od tih momčadi je i drugi hrvatski predstavnik Zadar. Upravo će Zadar u subotu imati priliku praktički osigurati svoj opstanak u Mađarskoj kod Szolnokija, treće momčadi koja se bori za opstanak. Onaj koji slavi u tom susretu će najvjerojatnije osigurati ostanak i uoči posljednjeg kola.

Recimo da u posljednjem kolu međusobno igraju Zadar i Split, te da bi upravo taj duel mogao dati odgovor na pitanje koja će momčad okončati prvenstvo na posljednjem mjestu.

No, u igri je i Široki, koji bi u slučaju dva poraza u preostala dva kola također mogao okončati na posljednjem mjestu. Za takav ishod bi Zadar trebao u subotu slaviti protiv Szolnokija, a nakon toga bi Splićani trebali upisati pobjedu kod Zadra u posljednjem kolu.

Puno je kombinancija, a do kraja je ostalo manje od dva kola.

ABA liga, 25. kolo:

Split - Radnički 63-81

Redoslijed: 1. Igokea 18-6, 2. Crvena zvezda 17-7, 3. Radnički 16-9 (+1), 4. Budućnost 15-9, 5. Partizan 15-9..., 13. Split 8-17 (+1), 14. Szolnoki 8-16.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • marlboro 3 15.03.2013.

    Vi hrvati gubite jedno mesto jer imate losiji koeficjent od Srbije, to znaci da Srbija ima vise bodova od vas jer imamo mnogo vise pobeda nad vama nego obrnuto. Solnok i MZT ne mogu da ispadnu jer imaju placenu licencu i sledece sezone. Sta god da uradite jedan vas klub ispada...

  • LeBron 15.03.2013.

    U ovom članku ima svakakvih bedastoća istina je ovakva: Szolonoki je trenutno u boljoj formi od Zadra i Splita na polusezoni oni su izgledali kao jedini konkurenti za zadnje mjesto, ali su dobrim rezultatima u drugoj polovici (uključujući i pobjedu u Splitu) uspjeli zasad pobjeći sa zadnjeg mjesta, kući su posebno jaki jer imaju dobru podršku publike, teško da to Zadar dobiva, drugo i da Zadar dobije neće sigurno pustiti Splitu u zadnjem kolu jer mi smo izgubili jednog predstavnika zbog lošeg nacionalnog koeficijenta ove sezone pa bi ukoliko Szolonoki bude zadnji u ligi za prvaka bila borba za ABA ligu dogodine, ako bi Zadar uspio gurnuti Splita u ispadanje osigurao bi sebi puno mirniju situaciju u ligi za prvaka

  • 14.03.2013.

    Sve i da Zadar dobije u subotu Mađare sigurno neće pustit Splitu u zadnjem kolu. računica je jasna: izbacuju splita ka konkurenta u Ligi za prvaka, tri kluba iz zagreba ne mogu igrat u aba ligi, znači moraju samo eliminirat jolly, a to objektivno mogu

Komentiraj...
Vidi sve komentare