To je to što me zanima!

Rafa Nadal: Nisam umoran, bojim se za svoja koljena...

Previše turnira i specifičan stil tenisa natjerali su Rafaela Nadala (23) na pauzu jer koljena neće izdržati nastavi li ovako igrati u nastavku karijere
Vidi originalni članak

On ima neprirodan pokret pri forhendu, zbog čega mu se iznimno troše muskulatura i kralježnica. Često proklizavanje na zemlji i kratki koraci kojima trči mogli bi uzrokovati ‘raspadanje’ Nadalova tijela, govorili su znanstvenici prije godinu dana. Iako je Rafa još u komadu i iako je na Masters turniru u Monte Carlu pomeo konkurenciju, bivši svjetski broj 1 odlučio je otkazati Barcelonu te nastup u Rimu.
- U odličnom sam fizičkom stanju, ništa me ne muči, ali moram biti pametan. Odlučio sam ne igrati u Barceloni kako bih što manje opterećivao koljena. Jednostavno, došlo je vrijeme da moram početi paziti na zdravlje - rekao je 23-godišnji Španjolac. Rafa je dvije godine oduševljavao navijače nestvarno dobrim igrama, “gazio” je sve pred sobom, ali počeli su problemi.
- Ne želim ponoviti prošlu godinu i mnogobrojne ozljede, moram se odmarati. Tenis nije kao nogomet da možeš unaprijed planirati raspored. Jedna ili dvije utakmice ns tjedan i dva ili pet mečeva na tjedan nipošto nije isto. Mi nikad ne znamo koliko ćemo mečeva odigrati - rekao je Nadal.
Turnir u Barceloni trebao je biti spektakularan. No nema Nadala i Federera, nisu došli ni Đoković ni Murray, a Španjolsku je preskočio i Argentinac David Nalbandian.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_37063 21.04.2010.

    lipo su mu rekli doturi da se on previse forsira i da mu tijelo nece izdrzati dugo tako..

Komentiraj...
Vidi sve komentare