To je to što me zanima!

Ragbijaši Sinja love prvi naslov prvaka Hrvatske sinjske ekipe u bilo kojem momčadskom sportu

Očekujemo 2000 gledatelja, i vrijeme bi trebalo biti lijepo, slažu se montažne tribine... A suparnike predvodi ragbijaški Luka Modrić!, naglasio je kapetan ragbijaša Sinja Nikola Pavlović.
Vidi originalni članak

Ligaški je dio hrvatskog ragbijaškog prvenstva završio, ostalo je još samo spektakularno finale! U subotu, od 16 sati u Športskom centru "Andrija Alčić i Ivica Poljak" Sinj i Mladost, prva i druga momčad prvog dijela sezone, borit će se za pehar prvaka.

Domaćin je u ligaškom dijelu izgubio samo jednu utakmicu, baš od Mladosti, u Zagrebu u posljednjem kolu, kada je poslao pomlađenu momčad i odmarao je nositelje igre, koji su bili načeti ozljedama, jer taj susret Sinju rezultatski ništa nije značio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Sinju postavljaju montažne tribine i očekuju 2000 navijača, a trener Luka Lerotić rekao je:

- Apsolutno smo svjesni važnosti i veličine ove povijesne utakmice, ali trudim se da igrači ostanu koncentrirani na teren i igru. Pripremili smo se i sad je na nama da naplatimo sav težak rad ove sezone i da napravimo sve što je u našoj moći da obradujemo sve Sinjane i ljude Cetinske krajine.

Naime, ako Sinj pobijedi, bio bi to prvi seniorski naslov prvaka Hrvatske nekog sinjskog kluba u svim ekipnim sportovima!

- Momci su motivirani i spremni. Utakmica neće biti lagana, ali favoriti smo i igramo kod kuće. Mladost je iskusna, ima nekoliko reprezentativaca, a predvodi je jedan od najboljih hrvatskih ragijaša u zadnjih 10-15 godina Nik Jurišić. Ragbijaški Luka Modrić, samo s malo manje novca... Očekujemo do 2000 gledatelja, i vrijeme bi trebalo biti lijepo, imamo tribinu sa 700 mjesta, montažnu s još 500-tinjak i puno ljudi dođe okolo terena. Fešta? Neđemo raditi ražanj dok je zec u šumi, bit će vremena za to nakon utakmice - naglasio je kapetan ragbijaša Sinja Nikola Pavlović.

Mladost je do posljednjega kola s Nadom vodila bitku za ulazak u finale.

- Mučili smo se s ozljedama cijele sezone, ali smo se nosili s najboljima u nemogućim uvjetima. U drugom dijelu sezone ozljede smo uspjeli sanirati i kompletirali smo se, a sreća nas je pomazila jer je naš plasman u finale ovisio o rezultatu susreta između Nade i Sinja. Naša pobjeda nad Sinjom prošli vikend nije pokazatelj onoga što Sinj može jer došao je u Zagreb u pomlađenom sastavu, ali naša dobra igra daje nam samopouzdanje uoči finala. Motiva ne nedostaje, dolazimo u jakom sastavu i s kompletiranom momčadi imamo razloga vjerovati da Mladost može osvojiti naslov. Bio bi to drugi za ovu našu generaciju. Sinj je zasluženo su najbolja momčad prvenstva, poštujemo ih i svjesni smo kako su izrasli u pravu momčad, a s obzirom da su domaćini i da igraju pred svojom publikom, očekujemo napetu utakmicu i paklenu atmosferu u sjajnim uvjetima dostojnima finala. Kao igrač, veselim se utakmici, a kao trener nemam nekih prevelikih zadataka, momčad je utrenirana i spremna za boj i lov na još jedan naslov prvaka Hrvatske! - rekao je trener i igrač Mladosti Nik Jurišić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare