Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ragbijaši Sinja love prvi naslov prvaka Hrvatske sinjske ekipe u bilo kojem momčadskom sportu

Ragbijaši Sinja love prvi naslov prvaka Hrvatske sinjske ekipe u bilo kojem momčadskom sportu
5

Očekujemo 2000 gledatelja, i vrijeme bi trebalo biti lijepo, slažu se montažne tribine... A suparnike predvodi ragbijaški Luka Modrić!, naglasio je kapetan ragbijaša Sinja Nikola Pavlović.

VIDEO

Ligaški je dio hrvatskog ragbijaškog prvenstva završio, ostalo je još samo spektakularno finale! U subotu, od 16 sati u Športskom centru "Andrija Alčić i Ivica Poljak" Sinj i Mladost, prva i druga momčad prvog dijela sezone, borit će se za pehar prvaka.

Domaćin je u ligaškom dijelu izgubio samo jednu utakmicu, baš od Mladosti, u Zagrebu u posljednjem kolu, kada je poslao pomlađenu momčad i odmarao je nositelje igre, koji su bili načeti ozljedama, jer taj susret Sinju rezultatski ništa nije značio.

Pokretanje videa...

Hrvatska ragbijaška reprezentacija 00:08

U Sinju postavljaju montažne tribine i očekuju 2000 navijača, a trener Luka Lerotić rekao je:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Apsolutno smo svjesni važnosti i veličine ove povijesne utakmice, ali trudim se da igrači ostanu koncentrirani na teren i igru. Pripremili smo se i sad je na nama da naplatimo sav težak rad ove sezone i da napravimo sve što je u našoj moći da obradujemo sve Sinjane i ljude Cetinske krajine.

Naime, ako Sinj pobijedi, bio bi to prvi seniorski naslov prvaka Hrvatske nekog sinjskog kluba u svim ekipnim sportovima!

- Momci su motivirani i spremni. Utakmica neće biti lagana, ali favoriti smo i igramo kod kuće. Mladost je iskusna, ima nekoliko reprezentativaca, a predvodi je jedan od najboljih hrvatskih ragijaša u zadnjih 10-15 godina Nik Jurišić. Ragbijaški Luka Modrić, samo s malo manje novca... Očekujemo do 2000 gledatelja, i vrijeme bi trebalo biti lijepo, imamo tribinu sa 700 mjesta, montažnu s još 500-tinjak i puno ljudi dođe okolo terena. Fešta? Neđemo raditi ražanj dok je zec u šumi, bit će vremena za to nakon utakmice - naglasio je kapetan ragbijaša Sinja Nikola Pavlović.

Mladost je do posljednjega kola s Nadom vodila bitku za ulazak u finale.

- Mučili smo se s ozljedama cijele sezone, ali smo se nosili s najboljima u nemogućim uvjetima. U drugom dijelu sezone ozljede smo uspjeli sanirati i kompletirali smo se, a sreća nas je pomazila jer je naš plasman u finale ovisio o rezultatu susreta između Nade i Sinja. Naša pobjeda nad Sinjom prošli vikend nije pokazatelj onoga što Sinj može jer došao je u Zagreb u pomlađenom sastavu, ali naša dobra igra daje nam samopouzdanje uoči finala. Motiva ne nedostaje, dolazimo u jakom sastavu i s kompletiranom momčadi imamo razloga vjerovati da Mladost može osvojiti naslov. Bio bi to drugi za ovu našu generaciju. Sinj je zasluženo su najbolja momčad prvenstva, poštujemo ih i svjesni smo kako su izrasli u pravu momčad, a s obzirom da su domaćini i da igraju pred svojom publikom, očekujemo napetu utakmicu i paklenu atmosferu u sjajnim uvjetima dostojnima finala. Kao igrač, veselim se utakmici, a kao trener nemam nekih prevelikih zadataka, momčad je utrenirana i spremna za boj i lov na još jedan naslov prvaka Hrvatske! - rekao je trener i igrač Mladosti Nik Jurišić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...