To je to što me zanima!

Raketa asistirao, Barcelona uz sudački poguranac do pobjede!

Barcelona je povela iz zaleđa, Mallenco je propustio svirati penal za Valenciju te isključiti Busquetsa. Barcelona je slavila na Mestalli 3-2 golom Messija iz penala u sudačkoj nadoknadi
Vidi originalni članak

Kakva luda utakmica na Mestalli u 9. kolu Primere! Barcelona je pobijedila Valenciju 3-2 golom u 94. minuti iz penala! Zabio je Messi i prvi gol i to na asistenciju Ivana Rakitića u utakmici u kojoj je Valencija teško oštećena.

Barcelona je stigla na vruću Mestallu gdje nije dobila dvije godine. Iako je u donjem dijelu ljestvice, Valencia je uvijek težak zalogaj za Barcelonu koja nije zaboravila onaj bolni poraz na Nou Campu u njihovoj zadnjoj utakmici (1-2).

Valencia CF - Barcelona Rezultati uživo

Iniesti otišli ligamenti koljena

Luis Enrique ostavio je Rakitića na klupi, ali morao ga je uvesti već nakon 10 minuta. Andres Iniesta ozlijedio je koljeno i u suzama je iznešen s travnjaka.

Barcelona je objavila da su mu otišli ligamenti desnog koljena. Enzo Perez startao je nad veznjakom Barcelone i nezgodno mu zahvatio nogu. Barcin kapetan obavit će dodatne pretrage, ali zasad stvari ne izgledaju dobro.

Gol iz zaleđa

Sudac Undiano Mallenco bio je glavna figura u prvom dijelu.

Samo je nedostajalo da navuče Barcelonin dres. Raketa je asistirao za Messija i vodstvo Barcelone, ali Mallenco i njegovi pomoćnici nisu vidjeli da je ispred golmana Valencije dobra dva metra u zaleđu stajao Luis Suarez.

Mallencu za to nisu trebali ni pomoćnici. Urugvajac je ometao pogled golmanu u trenutku Messijevog udarca i to nije trebao biti gol. 

Oprostio Busquetsu drugi žuti

Nije samo to bilo sporno.

Umtiti je srušio Rodriga u šesnaestercu, Mallenco je samo odmahnuo rukom. Isto je napravio i pred kraj prvog dijela kad je Sergio Busquets povlačio Pareja s leđa, a imao je već žuti karton. Za Mallenca je to bio običan prekršaj.

U nastavku - vatromet.

Valencia u nepunih deset minuta preokreće utakmicu.

Prvo Raketa pogađa stativu, a potom Munir zabija svojima. Sjajna akcija Valencije i povratna za Munira koji je poderao mrežu Ter Stegena. Nije slavio Munir gol svojoj bivšoj momčadi, ali slavila je krcata Mestalla koja je proključala nakon što je Rodrigo Moreno zabio za 2-1 nakon majstorske asistencije Nanija u 55. minuti.

Lopta u golu, boca na Neymarovoj glavi

No Barcelona se vraća, a dio zasluga opet ide našem Ivanu Rakitiću. Neymar je izveo korner, Raketa je pucao glavom, Alves odbija do Suareza koji zabija za 2-2.

Nakon što je Valencia propustila kazniti otvorenu igru Barcelone u kontri tri na dva, Suarez u sudačkoj nadoknadi pada u šesnaestercu. Ovaj put sudac Mallenco nije pogriješio i to je bio čisti penal za Barcelonu.

Leo Messi stavio je loptu na bijelu točku i u 94. minuti zabio za 3-2. U tom slavlju igrača Barcelone netko je s tribine pogodio Neymara plastičnom bocom. Žestoko je na to reagirao Messi koji je svašta izgovorio domaćim navijačima.

Ono što se na videu iznad ne vidi je prvotna reakcija Neymara nakon čega su poletjele boce. Za bacanje predmeta u teren nema opravdanja, ali ni Neymarovo ponašanje nije na zavidnoj razini. Brazilac je provocirao navijače i nakon toga je pao uz još nekoliko igrača Barce koji su se primili za glavu. 

Barcelona na vrhu

Katalonci su nakon vrućeg gostovanja na Mestalli zasjeli na vrh Primere s bodom više od Atletico Madrida i Reala, te dva boda više od Seville. U nedjelju Sevilla dočekuje Atletico, Real igra kod kuće protiv Bilbaa.

No u Barceloni strahuju što će biti s kapetanom. 

- Pobijedili smo, ali loša vijest je ozljeda Inieste. Obje momčadi pokazale su nevjerojatnu želju za pobjedom - rekao je trener Luis Enrique.

- Ova pobjeda je za Iniestu - dodao je Suarez.

Primera, 9. kolo:

Valencia - Barcelona 2-3 (Munir 52, Rodrigo 55 / Messi 22, Suarez 62, Messi 94)

Idi na 24sata

Komentari 221

  • đuro kojotovski 23.10.2016.

    ajmo krenuti od početka.. prva pogreška je ne davanje žutog kartona igraču Valencie koji povlači dobrih 5-6 metara Iniestu za dres, sudac pušta prednost, ali nakon toga mu ne daje žuti karton.. druga greška je onaj start na Iniestu (sjetimo se Mažića prije nekoliko dana koji nakon što vidi da je igrač ozbiljno ozlijeđen daje igraču koji je startao na njega žuti karton jer možda nije izgledalo opasno ali je dovelo do ozljede)..treća greška je start igrača Valencie na Gomesa džonom u potkoljenicu za koji igrač nije dobio žuti karton (uz ovaj prvi na Iniesti koji je trebao dobiti za povlačenje, ovo bi bio drugi žuti i crveni, i to već u 15. minuti).. četvrta greška je gol Barcelone, no ako ćemo gledati položaj Diega Alvesa kod Messijevog udarca, Suarez ga uopće nije ometao jer je imao čisti pogled prema Messiju, no ja bih to sudio svakako kao zaleđe.. što se tiče starta Umtitija na igrača Valencie, to uopće nije bilo guranje s leđa kako je komentator stalno govorio, nego su bili jedan pokraj drugog a ovaj je upao kao da ga je pogodio snajperom a ne malo gurnuo.. nadalje, povlačenje Mascherana je sudac isto mogao suditi kao penal.. ako ćemo već o penalima govoriti, sudac je propustio svirati jedan nad Messijem u 80 i nekoj minuti kada igrač Valencie uklizuje i Messija udara po nogama s leđa usred udarca u čistoj gol šansi..sudac se počeo gubiti čim su krenuli oštriji startovi Valencijinih igrača oko 15. minute, a do kraja je bila katastrofa.. na kraju Valencia sama kriva za poraz

  • Safet Pašić 22.10.2016.

    do kurca više i taj offside, to pravilo treba ukinuti, pa nije Suarez namjerno stajao ispred golmana i zaklanja mu pogled

  • nikola54 22.10.2016.

    Sudac pomogao uefaloni?!ma nee to ste vi nes krivo shvatili...

Komentiraj...
Vidi sve komentare