To je to što me zanima!

'Hvala Bogu, vraća se publika. Mrzim onu sablasnu tišinu...'

Teško je igrati kad je sablasna tišina, kad čujete svaki šapat, svaku riječ, udarac lopte... Neka naši navijači naprave feštu, navijaju, a mi ćemo im se odužiti pobjedom, rekao je Rakitić uoči Ukrajine
Vidi originalni članak

Kad je 15. studenog 1997. Alen Bokšić u 24. minuti zabio u Kijevu gol i odveo Hrvatsku na SP u Francusku, Ivan Rakitić imao je 9 godina. Tek je počeo igrati nogomet.

- Sjećam se dobro te utakmice. Doma je bila cijela obitelj, tresli smo se dok Bokšić nije zabio. Bilo bi lijepo kad bismo i nakon ove utakmice bili svi sretni - rekao je Ivan Rakitić.

Nakon dvije godine Hrvatska će konačno zaigrati pred navijačima.

Važan je taj podatak i za Ivanovog oca Luku, velikog navijača Hrvatske, koji, zbog silnih kazni Hrvatskoj, kao ni ostali navijači, nije mogao dolaziti na domaće utakmice.

- Nije mu bilo lako, često smo pričali o tome. Htio bi doći, ali ima obaveze oko svog kluba Pajde, koji su prvi, obnavljamo klupske prostorije... Ali, možda i dođe, znam koliko njemu znači Hrvatska. Ali, i ove dvije godine kad nije mogao dolaziti, znao sam da je tu, uz mene - kaže Raketa.

Susret protiv Ukrajine Raketi će biti 83., čime je sustigao legendarnog kapetana Niku Kovača.

- Već 83? Uh, nisam znao. Ne želim stati na toj brojci, želim još dugo igrati za Hrvatsku. Ne bi bilo loše da padne i stotka. Ma i preko stotke.

Raketa je protiv Ukrajine igrao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Dva susreta - dva remija, koja su nas koštala neodlaska na Svjetsko prvenstvo.

- To se ne smije ponoviti. Baš pričam sa suigračima kako će nam biti sjajno što konačno igramo pred publikom. Sad i mi možemo reći da imamo 12. igrača. Teško je igrati kad je sablasna tišina, kad čujete svaki šapat, svaku riječ, udarac lopte... Neka naši navijači naprave feštu, navijaju, a mi ćemo im se odužiti izgaranjem na terenu i pobjedom. Ne sjećam se kad sam dobio toliko poruka i poziva za ulaznice, svi pitaju o utakmici. Baš je dobra atmosfera.

U Barceloni igra sjajno. Uostalom, akter je senzacionalne pobjede protiv PSG-a 6-1. 

- Nakon utakmice su nam čelnici kluba rekli da smo klub učinili još većim. Hollywood bi trebao snimiti film o toj pobjedi. Uživam u Barceloni, sretan sam jer sam potpisao novi ugovor, i to na 29. rođendan. Eto, baš su i dan pogodili,

Silno veselje malo je splasnulo nakon što je Luis Enrique najavio odlazak.

- Svi smo ostali iznenađeni, nismo znali da će naš trener objavit takvu odluku. Nekako smo očekivali da će i dalje biti s nama, ali smo prihvatili njegova razmišljanja. Bio je pošten, ušao je u svlačionicu i prvo nama rekao svoju odluku. Treba ga razumjeti, vođenje takvog kluba iziskuje puno truda. Pogotovo na njegov način, on 24 sata dnevno razmišlja o momčadi i igračima. Svi respektiramo njegovu odluku i želimo mu pripremiti najbolji mogući kraj sezone.

Luka Modrić rekao je da bi između osvajanja Lige prvaka i prvenstva, radije prvenstvo.

- Ma liga je uvijek najvažnija, tu ima najviše utakmica i to najdulje traje. Liga prvaka je uvijek interesantna, ali i nama je prva opcija osvajanje naslova prvaka. I volio bih da sezonu upotpunimo još jednim osvajanjem Kupa - završio je Raketa, veliki zalog hrvatskog optimizma.

Jer kad je on ovako nasmijam, raspoložen, onda nema straha.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • mestar 22.03.2017.

    Nece se vratit, ako se budete vukli po terenu kao prebijene macke i budete istrumenat za svadu Hrvata izmedu sebe. Hrvati vole svoju Hrvatsku i postene ljude koji daju sve od sebe u poslu i sportu kojim se bave. Dosta im je bilo muljatora i laznih domoljuba.

  • Matek podravec u Irskoj 22.03.2017.

    Mi smo si sami krivi za publiku.Pardon, ne mi nego k..teni..

  • benajmin 22.03.2017.

    Neceju se vratiti zivi Ukrajinci kad cuji cijeli stadion

Komentiraj...
Vidi sve komentare