Obavijesti

Sport

Komentari 34

'Hvala Bogu, vraća se publika. Mrzim onu sablasnu tišinu...'

'Hvala Bogu, vraća se publika. Mrzim onu sablasnu tišinu...'
4

Teško je igrati kad je sablasna tišina, kad čujete svaki šapat, svaku riječ, udarac lopte... Neka naši navijači naprave feštu, navijaju, a mi ćemo im se odužiti pobjedom, rekao je Rakitić uoči Ukrajine

VIDEO

Kad je 15. studenog 1997. Alen Bokšić u 24. minuti zabio u Kijevu gol i odveo Hrvatsku na SP u Francusku, Ivan Rakitić imao je 9 godina. Tek je počeo igrati nogomet.

- Sjećam se dobro te utakmice. Doma je bila cijela obitelj, tresli smo se dok Bokšić nije zabio. Bilo bi lijepo kad bismo i nakon ove utakmice bili svi sretni - rekao je Ivan Rakitić.

Nakon dvije godine Hrvatska će konačno zaigrati pred navijačima.

Važan je taj podatak i za Ivanovog oca Luku, velikog navijača Hrvatske, koji, zbog silnih kazni Hrvatskoj, kao ni ostali navijači, nije mogao dolaziti na domaće utakmice.

- Nije mu bilo lako, često smo pričali o tome. Htio bi doći, ali ima obaveze oko svog kluba Pajde, koji su prvi, obnavljamo klupske prostorije... Ali, možda i dođe, znam koliko njemu znači Hrvatska. Ali, i ove dvije godine kad nije mogao dolaziti, znao sam da je tu, uz mene - kaže Raketa.

Susret protiv Ukrajine Raketi će biti 83., čime je sustigao legendarnog kapetana Niku Kovača.

- Već 83? Uh, nisam znao. Ne želim stati na toj brojci, želim još dugo igrati za Hrvatsku. Ne bi bilo loše da padne i stotka. Ma i preko stotke.

Raketa je protiv Ukrajine igrao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Dva susreta - dva remija, koja su nas koštala neodlaska na Svjetsko prvenstvo.

- To se ne smije ponoviti. Baš pričam sa suigračima kako će nam biti sjajno što konačno igramo pred publikom. Sad i mi možemo reći da imamo 12. igrača. Teško je igrati kad je sablasna tišina, kad čujete svaki šapat, svaku riječ, udarac lopte... Neka naši navijači naprave feštu, navijaju, a mi ćemo im se odužiti izgaranjem na terenu i pobjedom. Ne sjećam se kad sam dobio toliko poruka i poziva za ulaznice, svi pitaju o utakmici. Baš je dobra atmosfera.

U Barceloni igra sjajno. Uostalom, akter je senzacionalne pobjede protiv PSG-a 6-1. 

- Nakon utakmice su nam čelnici kluba rekli da smo klub učinili još većim. Hollywood bi trebao snimiti film o toj pobjedi. Uživam u Barceloni, sretan sam jer sam potpisao novi ugovor, i to na 29. rođendan. Eto, baš su i dan pogodili,

Silno veselje malo je splasnulo nakon što je Luis Enrique najavio odlazak.

- Svi smo ostali iznenađeni, nismo znali da će naš trener objavit takvu odluku. Nekako smo očekivali da će i dalje biti s nama, ali smo prihvatili njegova razmišljanja. Bio je pošten, ušao je u svlačionicu i prvo nama rekao svoju odluku. Treba ga razumjeti, vođenje takvog kluba iziskuje puno truda. Pogotovo na njegov način, on 24 sata dnevno razmišlja o momčadi i igračima. Svi respektiramo njegovu odluku i želimo mu pripremiti najbolji mogući kraj sezone.

Luka Modrić rekao je da bi između osvajanja Lige prvaka i prvenstva, radije prvenstvo.

- Ma liga je uvijek najvažnija, tu ima najviše utakmica i to najdulje traje. Liga prvaka je uvijek interesantna, ali i nama je prva opcija osvajanje naslova prvaka. I volio bih da sezonu upotpunimo još jednim osvajanjem Kupa - završio je Raketa, veliki zalog hrvatskog optimizma.

Jer kad je on ovako nasmijam, raspoložen, onda nema straha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja