To je to što me zanima!

Ranieri, gospodin trener: Hvala vam što ste trenirali, dečki...

Ranieri nikad nije bio prvak, ali s Leicesterom bi mogao biti. Zahvali se igračima nakon baš svakog treninga, a protivničke trenere nakon utakmice zove na čišu vina i razgovor o utakmici...
Vidi originalni članak

Vodio je Claudio Ranieri Inter, Juventus, Romu, Napoli, Fiorentinu, Atletico Madrid, Valenciju, Chelsea... I nikad nije osvojio naslov prvaka. Nije na tron doveo velike, moćne, skupe i jake, ali bi zato mogao ove sezone dovesti maleni Leicester.

Prošlo je 25 kola, a “lisice” su na vrhu s pet bodova više. Nakon prošlotjednih pobjeda protiv Liverpoola i Manchester Cityja još samo rijetki sumnjaju. Leicester ove sezone može uzeti prvi naslov u povijesti.

- Ranieri je trener radnik, on voli takve male, radničke momčadi bez velikih zvijezda, momčadi koje ga slijede. Tako je bilo i s nama dok je radio u Monacu. Miran je i staložen, sve ti pripremi i pokaže, taktiku protivnika secira do u najsitnije detalje - rekao nam je nedavno golman Danijel Subašić.

Baš je ta studioznost očito na vidjelo izašla ove sezone. Čelnici Leicestera imali su samo jedan zahtjev prije početka sezone, htjeli su samo ostanak u Premiershipu.

U Ranierijevu ugovoru stoji klauzula po kojoj će dobiti 130.000 eura za svako mjesto iznad 18. koje ih vodi u drugu ligu. Ako osvoji naslov, Talijan će dobiti više od dva milijuna eura bonusa. Ranierija njegove kolege opisuju kao gospodina. On uvijek nakon utakmice pozove protivničkog trenera na čašu vina, da bi popričali o utakmici. Uoči svakog treninga se rukuje s igračima, a na kraju im zahvali što su trenirali. Ima “očinski” odnos s igračima.

Kad je Leicester prvi put ove sezone odigrao utakmicu u kojoj nije primio gol, Talijan je cijelu momčad odveo na večeru. Naravno, sve je on platio.

- Kod njega se znalo, kad se radi, radi se, a kad se zafrkava, onda se baš svi zafrkavaju - kaže Danijel Subašić.

Osvojio je Ranieri kup s Fiorentinom, kup s Valencijom, bio je prvak u drugim i trećem ligama, a čini se da je došao red na to da bude prvak države. “Lisice” su na “pole positionu”.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • paradiso77 08.02.2016.

    sretno!!

  • Jim 08.02.2016.

    ajmo po pehar, Lester je dokaz da nije u šoldima sve.

  • --- DAVOR --- 08.02.2016.

    Samo zbog ulupanih petrodolara u Engleskoj bih volio vidjet senzaciju Lestera. To bi bilo ko npr da Lokomotiva ili Belupo osvoje naslov. Može i Hajduk ako vam volja ;P

Komentiraj...
Vidi sve komentare