To je to što me zanima!

Rasistički ispad Milice Dabović: 'Amerikanku ste doveli da igra za Srbiju i to još crnkinju!?'

Možete vi pisati i da sam alkoholičarka iako kap alkohola u životu nisam popila. Ja sam samo budala koja svoj stav iznosi javno, uz činjenice, napisala je bivša košarkašica Milica Dabović
Vidi originalni članak

Bivša srpska košarkašica Milica Dabović (38) često uzburka javnost kontroverznim izjavama. Sad je otišla i korak dalje pa su njezine izjave poprimile konotacije rasizma. 

"Alo, pored toliko talenata u ovoj našoj Srbiji dovesti Amerikanku i to još crnkinju, i to još na playu pored žive Ane Dabović (Miličina sestra, op. a.) za mene je izvan svake pameti. Izbornice,dokle ćeš se još rugati s ljudima??? Možda sam ja luda, ali ne prihvaćam ovo", napisala je na Twitteru Dabović.

Milica se nikako ne može pomiriti s tim da će Amerikanka Yvonne Anderson (30) zaigrati za Srbiju. Dabović je žestoko iskritizirala izbornicu Marinu Maljković, kći Božidara Maljkovića. Očekivano, bivša se srpska košarkašica našla pod paljbom javnosti, označena je rasisticom, a nema ni najmanju namjeru povući izrečeno.

"Možete vi pisati i da sam alkoholičarka iako kap alkohola u životu nisam popila. Ja sam samo budala koja svoj stav iznosi javno, uz činjenice. Talenti poput Mandić, Topuzović... Zašto je Radočaj eliminirana??? Svatko normalan zna na što sam mislila, a Telegrafu ide tužba", napisala je Dabović.

"I da se ne lažemo, nije ovo samo moje mišljenje. Ja ga samo iznosim. Ovo je sramotan potez zbog pojedinih igračica! Jedino za što se mogu ispričati jest to što sam rekla da je crnkinja. Samo napadajte, pljujte, niste odavno", napisala je uz emotikone koji "plaču" od smijeha.

Dabović se u bogatoj igračkoj karijeri okušala i u Hrvatskoj. Nastupala je za Novi Zagreb.

- Znalo se dogoditi da mi nude veliki novac za jednu noć dok sam igrala u Turskoj. Nije važno o kojoj sumi je riječ. Sretna sam što nikada nisam širila noge, ni kad nisam zarađivala ni cent - pričala je Milica.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • 63728 14.11.2020.

    O istoj toj ste pisali prije par mjeseci i objavljivali njezine pilugole slike

  • prvi general 13.11.2020.

    Ovo uopće nije rasizam. To je rasizam samo za ignorante koji pokušavaju biti pretjerano politički korektni, iako uopće ne znaju što znači biti politički korektan. Ima ona izreka, biti veći katolik od Pape. To je reprezentacija, ne klub. Reprezentacija znači pretstavljanje nekoga ili nečega reprezentativnim uzorkom. Suludo je da za zemlje koje nemaju nikakvu crnačku manjinu, igraju crnci i to da stvar bude gora uvezeni crnci bez ijedne rodne poveznice sa zemljom za koju igraju. Da u Hrvatskoj, Srbiji i sličnim državama postoji crnačka manjina pa i od samo 5%, ja ne bih imao ništa protiv da u svakoj našoj repki igraju i po dva crnca. Naravno, domaća. Igranje crnaca za države u kojima se crni stanovnici broje tek u desecima, je obična prevara. To je kao da za repku Sjeverne Koreje igra bijeli Hrvat. U profesionalnom sportu više nema časti, sve je samo lova. Ja bih radije da me predstavljaju naši dečki i cure, makar bili katastrofa, nego najbolji uvezeni amerikanci i brazilci. Za takve stvari, lovu i multikulti, postoje klubovi. Žalosno je što se sve svodi na isti nivo, pa razlike između repki i klubova više skoro i nema

  • cicinakitu 13.11.2020.

    Zasto je rasizam ne korektan, zasto je rasizam davati prednost svojoj rasi, naravno da su mi drazi bijelci nego neki azijati ili crnci...?

Komentiraj...
Vidi sve komentare