To je to što me zanima!

Raskol oko Ćorića: Zdravko ga hvali, a Zoran Mamić kritizira

Ante Ćorić zabio je gol, pretrčao najviše na terenu i hrvatski izbornik Niko Kovač bio je oduševljen izvedbom, no njegovu treneru to jednostavno nije dovoljno dobro
Vidi originalni članak

U utakmici protiv Osijeka Ante Ćorić pretrčao je 12.400 metara, najviše od svih igrača na travnjaku. Također, najbolji je bio i u oduzimanju lopti. Osječanima je “ukrao” 12 lopti.

Nakon utakmice Zdravko Mamić bio je oduševljen igrom Dinamova 18-godišnjaka, toliko ushićen da je pred 50-ak ljudi otvoreno hvalio Antu.

- Ha, jeste vidjeli kako mali igra? Te ide u jednu stranu, pa u drugu. A koliko je tek pretrčao? Ima ga po cijelom terenu - pričao je Zdravko.

No dolje, na travnjaku, brat Zoran imao je potpuno drukčije mišljenje. On nije vidio “Zdravkova Ćorića”.

- Nije me Ćorić baš oduševio, i to zato što znam da on može puno, puno bolje, pa ga ne želim hvaliti zbog ovakvih partija koje bi trebale biti njegova svakodnevica - rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

No nije baš u pravu. Ante je doista bio jedan od najboljih “modrih” igrača, suigračima je namjestio četiri “mrtve” šanse, a zabio je i gol. I kad je već tako odigrao, bio bi red da ga trener pohvali. Ante je 18-godišnjak kojemu svaka dobra riječ može podići samopouzdanje. Baš kao što je Roy Evans hvalio tada 18- godišnjeg Michaela Owena, odnosno Alex Ferguson Ryana Giggsa. I to u utakmicama u kojima nisu igrali ni približno kao Ante protiv Osijeka. Znali su koliko im je bitna trenerova pažnja.

Osim igre, Ante je oduševio i pristupom. Borio se za svaku loptu, dok je Junior Fernandes sve to, s rukama na bokovima, sa strane gledao. Ponašao se kao da igra na parkiralištu ispred zgrade u kojem je suigračima objasnio: “Dečki, ja se ne vraćam u obranu. I loptu mi dajte u noge”. Takvim ponašanjem i pristupom Dinamu koristit će otprilike kao što bi Lamborghiniju koristilo zastupništvo u Somaliji.

Ništa više angažiran nije bio ni Soudani. Znate li koliko je Alžirac izgubio lopti na utakmici? Čak 16. Znate koliko ih je dobio? Nije puno, 22.

I umjesto da “oplete” po igračima koji nisu pošteno ni oznojili dres, trener Dinama krenuo je na rijetku svijetlu točku na terenu. Uz iznimku Angela Henriqueza i Domagoja Pavičića, koji su također bili sjajni. I koji zaslužuju pohvale.

Igrama Ante Ćorića impresioniran je i hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je najavio da će, nastavi li Ante ovako igrati, biti pozvan već za Gibraltar, 7. lipnja u Varaždinu. Ante je zaista dragulj, i na terenu i izvan. I neće se ljutiti na kritike ako su opravdane. Ali protiv Osijeka definitivno nisu bile...

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Stručni komentator 02.05.2015.

    Zdravko je dominantniji mužjak između braće i on je šef svemira!

  • LIJEPA LI SI 30.04.2015.

    Uvjeren sam da ce Coric biti svjetska klasa igraca i drago mi je sto je tako . Mene zanimaju komentari kojih nema na bacanje dresa Ademija koji je i kapetan , kojeg mnogi dizu u nebesa a on kad je mogao zahvaliti svima u Dinamu i u reprezentaciji , ode igrati za drugu drzavujer se "gospodin" uvrijedio . U to vrijeme se kleo u sveti dres Dinama i da je svakog trenutka spreman za repku . Prvo je "pljunuo" na reprezentativni dres a sada i na Dinamov kad ga je bacio . Istina je voda duboka , ali uvijek izadje na povrsinu . Sretno mu bilo u Makedoniji .

  • Zdenya 30.04.2015.

    Malog znam od malih nogu,kad je imao 5 god nisam mu mogao oduzeti loptu(btw tad sam igrao za vukovar91) takvog igraca jos nismo imali u nasoj repki vjerujte mi u sto cete se uvjerit za 4-5 god!,, a osim sto ima znanje i tehniku bolju od svih tzv nadolazecih zvijezda i zvijezdica on ima srce kao goca juric i prizemniji ne moze biti,mozete mi se smijati sad ali za par godina cete me zvati Nostradamus!!! ZoM je u pravu kad kaze da je za malog ovo prosjecna izvedba jer on moze(i hoce) pokazati puno puno vise! Samo naprijed Ante

Komentiraj...
Vidi sve komentare