To je to što me zanima!

Rasplesani Deda: Odbojkašice sviraju, doktor Fattorini pleše

Čuo sam pjesmu i zaplesao. Ne znam točno koja je pjesma bila, ali bio je to ritam koji odgovara mojim godinama, a svi smo se dobro zabavili, kaže dr. Fattorini...
Vidi originalni članak

Naše su odbojkašice sjajne. Prvi put surađujem s djevojkama i oduševile su me, rekao je dr. Ivan Fattorini (73). 

Legendarni zagrebački liječnik godinama se brinuo za košarkaše Cibone, te bio dugogodišnji ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu, a danas je uz žensku odbojkašku reprezentaciju kao liječnik i dopredsjednik saveza.

- Mogu se pohvaliti da imam najbolji posao u Hrvatskoj. Pa tko ne bi želio raditi s odbojkašicama? I što je najbolje, moja supruga Željka nije ljubomorna. Dapače, velika mi je podrška u svemu - kaže dr. Fattorini, koji je funkciju dopredsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza prihvatio na poziv predsjednika saveza Zdeslava Barača.

- Tu sam da pomognem koliko mogu, prije svega da izbornik i savez imaju uvid u zdravstveno stanje naših djevojaka. Sve one igraju u inozemstvu, važno je da se brinemo za njih, da bude što manje ozljeda jer ovo je izuzetno nadarena generacija. Konačni cilj je da odbojkašice izbore plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. godine i mislim da je to ostvarivo.

Atmosfera u našoj reprezentaciji je izvrsna, djevojke su baš prava škvadra, a u tu se veselu atmosferu uklopio i dr. Fattorini koji je na putu od hotela do dvorane u Rimu u kojoj naše odbojkašice igraju utakmice SP-a i zaplesao. Sanja Popović zadužena je za izbor glazbe, djevojke zajedno i zapjevaju, a prevladavaju domaći hitovi te veseli, plesni ritmovi...

- Cure su u stražnjem dijelu autobusa i tamo je uvijek veselo. Zapeli smo u prometnoj gužvi, vožnja do dvorane se odužila... Čuo sam pjesmu, svidjela mi se i zaplesao sam. Ne znam točno koja je pjesma bila, ali bio je to ritam koji odgovara mojim godinama, da ga mogu pratiti. Ponio me ritam - kaže dr. Fattorini, kojega godinama prati nadimak Dedek.

- Samo da moj ples ne postane kao ritual, jer su nakon njega cure pobijedile Argentinu. Da ne postanem ‘sretni Dedek’ - u šali govori dobro raspoloženi dr. Fattorini.

Neke od odbojkašica kćeri su košarkaša koje je svojedobno liječio (Senna i Marija Ušić, Maja Poljak, Mia Jerkov).

- Sve su to krasne djevojke, s njima je uvijek veselo i zabavno. Njihove očeve znam godinama, a sada radim s njihovim kćerima, mislim da je to divno.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Zoya2612 04.02.2018.

    Jel on bio doktor u sportskoj ambulanti u Domu sportova 1987, '88?

  • micek 23 25.09.2014.

    Inače predavao mi je u srednjoj školi kirurgiju.Odličan je čovjek taj dr.Ivo

  • grbavipero 25.09.2014.

    zar članak zaslužuje neko ko je jučer 11:25 izgubio treći set. manje poena su u setu imali samo toptalne amaterke tunis, kamerun i meksiko. dnas će ih i dominikanke dobit za 1,90 koeficijent. hvala supersportu na lakoj dnevnici

Komentiraj...
Vidi sve komentare