To je to što me zanima!

Rasprodaja na Poljudu! Hajduk prodaje Bašića za 3.5 mil. eura

Sezona je tek počela, rezultati su ispod razine očekivanja, a Hajduk nastavlja s rasprodajama mladih igrača koji su u budućnosti trebali nositi klub prema trofejima. Što se događa na Poljudu?
Vidi originalni članak

Nastavlja se rasprodaja na Poljudu, nakon Karla Letice, Josipa Radoševića i Zvonimira Kožulja, momčad napušta i Toma Bašić, koji prelazi u Bordeaux za 3.5 milijuna eura!? 

- Ne mogu govoriti o detaljima, samo vam mogu potvrditi da sam otputovao iz Splita – kratko nam se javio Toma Bašić, ne želeći ulaziti u detalje poput imena kluba i ugovora.

Navodno se radi o iznosu odštete od oko 3.5 milijuna eura, dok bi Toma za  četverogodišnji ugovor trebao inkasirati između 1.5 i 2 milijuna eura. Bordeaux je tražio veznog igrača, dugo je čekao odluku Filipa Bradarića, no nakon što je on izabrao Cagliari, okrenuli su se Bašiću i sada su pred realizacijom transfera, od kojeg ih dijeli tek liječnički pregled i formalnost potpisa.  

Iako se radi o više nego korektnim uvjetima, postavlja se pitanje kamo sve ovo skupa vodi, odnosno, tko će uopće ostati na Poljudu, te u što se toliki novac od odšteta uopće troši. Pogotovo ako znamo da je na izlaznim vratima i kapetan Zoran Nižić, koji je pred klub stavio ultimatum i pod svaku cijenu želi otići. Osim već navedenih, redove Hajduka napustili su zbog isteka ugovora i posudbi i Ivo Grbić, Petar Bosančić, Dante Stipica, Hugo Almeida, Savvas Gentsoglou, Gustavo Carbonieri, Mario Tičinović... U isto vrijeme Hajduk je doveo osam novih igrača, no samo su za Adama Gyurcsóa platili odštetu. 

Jednako tako postavlja se i pitanje kako će Hajduk izgledati u budućnosti te kakvi se rezultati mogu očekivati od ovako osakaćene momčadi. Nije tajna da je Hajduk najtanji u veznom redu te da će odlaskom Bašića biti dodatno oslabljen, a rezultati na početku sezone su sve samo ne dobri. K tome, u narednih desetak dana ih čeka dvostruki europski ogled sa Steauom te gostovanje na Rujevici. 

Toma Bašić u studenom će napuniti 22 godine, u Hajduku je odigrao 75 utakmica i postigao 11 golova, a posebno će ostati upamćene njegove asistencije i sjajni slobodni udarci. U Hajduk je stigao na mala vrata s Josipom Juranovićem i Franom Tudorom, a zanimljivo je da je i prvu i zadnju utakmicu odigrao protiv Lokomotive. 

Idi na 24sata

Komentari 178

  • 06111953 09.08.2018.

    Izgleda da hajduk sprema ekipu za napad na drugu ligu potjerali su upravu i prodali igrače koje se GOD moglo i koje je NETKO htio kupit makar i za kikiriki vratili neke ljude koji su ih zamalo uspili odvest u drugu ligu bilo bi tužno da nije smješno kako se ovaj nekada veliki klub pretvara u komediju neka zadnji ugasi svjetlo comedia la.finita

  • Simulacija_stimulacija 07.08.2018.

    Sad više nema tko pobijediti Dinamo... Hmm, možda Šego...

  • Simulacija_stimulacija 06.08.2018.

    Pa Hajduk će imati više novaca od Dinama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare