To je to što me zanima!

Razmatra opcije: Messi može napustiti Barcu - besplatno?!

Mundo Deportivo navodi kako Messi u svom ugovor ima klauzulu u kojoj piše da Argentinac može besplatno otići iz Barcelone ako katalonski klub bude izbačen iz španjolskog prvenstva
Vidi originalni članak

Dugo se čekalo da (po)najbolji igrač svih vremena Leo Messi produžio ugovor s Barcelonom. Prijašnji ugovor mu je istjecao na kraju sezone što je značilo da je od ove zime slobodno mogao pregovarati s drugim klubovima.

Međutim, 25. studenog stigla je potvrda kako je Argentinac produžio ugovor s katalonskim klubom do 30. lipnja 2021. godine, a nova otkupna klauzula postavljena je na 700 milijuna eura.

Španjolski Mundo Deportivo, list blizak Barceloni navodi kako je Messi s produženjem ugovora odugovlačio zbog zabrinutosti političkim stanjem u Španjolskoj, odnosno težnjom Katalonije da proglasi nezavisnost.

Naime, ukoliko bi došlo do odcjepljenja, Barcelona bi se suočila s izbacivanjem iz La lige.

Čelnici ostalih liga petice s velikim zanimanjem prate situaciju u Španjolskoj te bi rado vidjeli Barcelonu u svojoj ligi što bi nekoj od njih donijelo dodatnu popularnost i kvalitetu, dok je malo vjerojatno kako bi Barca igrala "katalonsku" ligu s Espanyolom, Gironom...

Isti medij navodi kako Messi u svom ugovor ima klauzulu u kojoj piše da Argentinac može besplatno otići iz Barcelone ako katalonski klub bude izbačen iz španjolskog prvenstva.

To potvrđuje i Fifino pravilo koje kaže da igrač čiji klub više ne pripada jednom savezu (u ovom slučaju španjolskom) postaje slobodan. No, Messi će u Barci ostati ukoliko ona bude dio jedne od liga petice.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • bbbdado 05.01.2018.

    Ne zove se Messi da Silva Santos Junior Neymar

  • ericclapton 05.01.2018.

    Nije to klauzula nego zakon.

  • gutason 05.01.2018.

    ide u hajduk

Komentiraj...
Vidi sve komentare