To je to što me zanima!

Real osigurao naslov nakon 4 godine, Mourinho za povijest!

Real je ostvario pobjedu (3-0) nad Athleticom koja mu je trebala da i matematički osigura španjolsku titulu. Mourinho je treći trener s naslovima u četiri različite lige
Vidi originalni članak

Real Madrid novi je španjolski prvak! 'Kraljevski klub' matematički je osigurao naslov Primere dva kola prije kraja 3-0 pobjedom kod Athletic Bilbaa. Time su 'galacticosi' prekinuli dominaciju Barcelone i osvojili prvi naslov nakon četiri godine, 32. ukupno u njihovoj bogatoj povijesti.

Osim velikog uspjeha Reala razlog za slavlje ima Portugalac Jose Mourinho koji je osvajanjem Primere postao treći trener u povijesti koji je osvojio domaće naslove u četiri različite lige! (Portugal, Engleska, Italija, Španjolska). To mu je drugi trofej na klupi Reala, prošle sezone osvojio je Kup kralja.

Velika mu je to nagrada nakon što na gotovo svim frontovima gubio borbu protiv Barcelone u posljednje dvije sezone, a naslov je osvojio upravo u nedavnom El clasicu u kojem je Real slavio 2-1 na Nou Campu. Sa četiri domaća naslova u četiri različite lige se mogu pohvaliti još i Giovanni Trapattoni i Ernst Happel. A od svih njih bolji je jedino legendarni Tomislav Ivić.

Kroz cijelu sezonu Real i Barcelona vodili su 'mrtvu trku' za španjolski naslov, no loša nastupi na gostujućim terenima koštali su Katalonce konstantnog zaostatka, koji je u jednom trenutku dosegnuo velikih 10 bodova. Kad se mislilo da Real neće ispustiti veliku prednost, upali su u seriju loših rezultata, počevši neočekivanim remijem s Malagom 1-1 18. ožujka. Real nije dizao paniku, no ona ih je ipak podsjetila odmah sljedeću utakmicu kad su remizirali i s Villarealom.

Da se nervoza uvukla u redove 'los blancosa' pokazali su protiv Valenciju odigravši bez golova nakon čega je Barcelona smanjila na četiri boda zaostatka. Do kraja Real je uspješno 'riješio' Atletico Madrid, Sporting Gijon, Barcelonu te do kraja najteže prvenstva neugodno gostovanje u Baskiji kod Bilbaa.

O Realovoj moći govori da je posljednju utakmicu izgubio 10. prosinca na Santiago Bernabeuu od Barcelone 1-3. Od tad nanizali su 20 utakmica bez poraza (17 pobjeda i 3 remija), a samo u jednoj od 49 utakmica nisu zabili gol (8. travnja protiv Valencije).

O napadačkoj moći Madridžana govori i 115 postignutih golova u Primeri (Cristiano Ronaldo zabio je 44 gola, Higuain 33 te Benzema 31 gol).

Primera:

Athletic Bilbao - Real Madrid 0-3

Idi na 24sata

Komentari 197

  • kodi_1 03.05.2012.

    izađite na balkone, pozdravite šampione ! HALA MADRID !!!!!!!! :D

  • ibracadabra09 03.05.2012.

    Čestitke Realu na naslovu. Druge godine ce bit jos zanimljivije. Barca ce vise grist nego ove to je sigurno. I bilo bi dobro da se jos poneki klub ubaci među ova dva.

  • tomyxx 03.05.2012.

    Ne obožavam Real , ali čestitke na naslovu , ipak su ga zaslužili jer igraju uglavnom napadački nogomet .

Komentiraj...
Vidi sve komentare