Obavijesti

Sport

Komentari 197

Real osigurao naslov nakon 4 godine, Mourinho za povijest!

Real osigurao naslov nakon 4 godine, Mourinho za povijest!
8

Real je ostvario pobjedu (3-0) nad Athleticom koja mu je trebala da i matematički osigura španjolsku titulu. Mourinho je treći trener s naslovima u četiri različite lige

VIDEO

Real Madrid novi je španjolski prvak! 'Kraljevski klub' matematički je osigurao naslov Primere dva kola prije kraja 3-0 pobjedom kod Athletic Bilbaa. Time su 'galacticosi' prekinuli dominaciju Barcelone i osvojili prvi naslov nakon četiri godine, 32. ukupno u njihovoj bogatoj povijesti.

Osim velikog uspjeha Reala razlog za slavlje ima Portugalac Jose Mourinho koji je osvajanjem Primere postao treći trener u povijesti koji je osvojio domaće naslove u četiri različite lige! (Portugal, Engleska, Italija, Španjolska). To mu je drugi trofej na klupi Reala, prošle sezone osvojio je Kup kralja.

Velika mu je to nagrada nakon što na gotovo svim frontovima gubio borbu protiv Barcelone u posljednje dvije sezone, a naslov je osvojio upravo u nedavnom El clasicu u kojem je Real slavio 2-1 na Nou Campu. Sa četiri domaća naslova u četiri različite lige se mogu pohvaliti još i Giovanni Trapattoni i Ernst Happel. A od svih njih bolji je jedino legendarni Tomislav Ivić.

Kroz cijelu sezonu Real i Barcelona vodili su 'mrtvu trku' za španjolski naslov, no loša nastupi na gostujućim terenima koštali su Katalonce konstantnog zaostatka, koji je u jednom trenutku dosegnuo velikih 10 bodova. Kad se mislilo da Real neće ispustiti veliku prednost, upali su u seriju loših rezultata, počevši neočekivanim remijem s Malagom 1-1 18. ožujka. Real nije dizao paniku, no ona ih je ipak podsjetila odmah sljedeću utakmicu kad su remizirali i s Villarealom.

Da se nervoza uvukla u redove 'los blancosa' pokazali su protiv Valenciju odigravši bez golova nakon čega je Barcelona smanjila na četiri boda zaostatka. Do kraja Real je uspješno 'riješio' Atletico Madrid, Sporting Gijon, Barcelonu te do kraja najteže prvenstva neugodno gostovanje u Baskiji kod Bilbaa.

O Realovoj moći govori da je posljednju utakmicu izgubio 10. prosinca na Santiago Bernabeuu od Barcelone 1-3. Od tad nanizali su 20 utakmica bez poraza (17 pobjeda i 3 remija), a samo u jednoj od 49 utakmica nisu zabili gol (8. travnja protiv Valencije).

O napadačkoj moći Madridžana govori i 115 postignutih golova u Primeri (Cristiano Ronaldo zabio je 44 gola, Higuain 33 te Benzema 31 gol).

Primera:

Athletic Bilbao - Real Madrid 0-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše