To je to što me zanima!

Real za 80 mil. eura doveo Francuza kojeg je otkrio Kovač

Tchouameni tako postaje druga najskuplja prodaja u povijesti Monaca iza Kyliana Mbappea, koji je u kolovozu 2017. potpisao s PSG-om za 180 milijuna eura
Vidi originalni članak

Španjolski prvak Real Madrid postigao je dogovor o potpisivanju šestogodišnjeg ugovora s francuskim veznjakom Aurelienom Tchouamenijem iz AS Monaca, objavila su dva kluba u subotu.

Francuski reprezentativac (22) pridružit će se Kraljevskom klubu za honorar od oko 80 milijuna eura (84,12 milijuna dolara) uz još 20 milijuna dodataka, javljaju mediji.

Tchouameni tako postaje druga najskuplja prodaja u povijesti Monaca iza Kyliana Mbappea, koji je u kolovozu 2017. potpisao s PSG-om za 180 milijuna eura.

Proglašen za najboljeg mladog igrača Ligue 1 u sezoni 2020./21. nakon što je iz Bordeauxa došao u Monaco za 16 milijuna eura, Tchouameni je bio vrlo tražen, a Liverpool i PSG također su se natjecali da ga dovedu.

Za Monaco je odigrao 50 utakmica u svim natjecanjima u sezoni 2021./22. te je zabio pet golova i upisao tri asistencije. U prvu momčad prošle sezone uveo ga je hrvatski trener Niko Kovač. Vjerovao mu je od početka i bio je neizostavan član prvih 11, sve dok klub nije smijenio Kovača u prosincu prošle godine. Nije promjena trenera utjecala na Tchouamenija koji je i kod Clementa bio bitan kotačić.  Sada će pojačati redove europskog prvaka i učiti od Luke Modrića, Tonija Kroosa i Casemira. 

Inače, Tchouameni je igrao protiv Hrvatske u Splitu u drugom kolu Lige nacija (1-1), a trebao bi nastupiti i u Parizu u novom susretu kada će se susresti s novim suigračem Modrićem. Samo 24 sata kasnije Real će ga predstaviti. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Real_Madrid81 11.06.2022.

    Bravo Real dobar transfer💪💪💪

  • Aless777 11.06.2022.

    sve mi je draže da mbappe nije došao...Real opet za male pare slaže momčad...mislim da su opet konkurentni za sve pokupiti...druge godine dovesti napadača i desno krilo...i miki moj 5-6 godina opet najbolja momčad...

Komentiraj...
Vidi sve komentare