Obavijesti

Sport

Komentari 3

Real za 80 mil. eura doveo Francuza kojeg je otkrio Kovač

Real za 80 mil. eura doveo Francuza kojeg je otkrio Kovač

Tchouameni tako postaje druga najskuplja prodaja u povijesti Monaca iza Kyliana Mbappea, koji je u kolovozu 2017. potpisao s PSG-om za 180 milijuna eura

VIDEO

Španjolski prvak Real Madrid postigao je dogovor o potpisivanju šestogodišnjeg ugovora s francuskim veznjakom Aurelienom Tchouamenijem iz AS Monaca, objavila su dva kluba u subotu.

Francuski reprezentativac (22) pridružit će se Kraljevskom klubu za honorar od oko 80 milijuna eura (84,12 milijuna dolara) uz još 20 milijuna dodataka, javljaju mediji.

Tchouameni tako postaje druga najskuplja prodaja u povijesti Monaca iza Kyliana Mbappea, koji je u kolovozu 2017. potpisao s PSG-om za 180 milijuna eura.

Proglašen za najboljeg mladog igrača Ligue 1 u sezoni 2020./21. nakon što je iz Bordeauxa došao u Monaco za 16 milijuna eura, Tchouameni je bio vrlo tražen, a Liverpool i PSG također su se natjecali da ga dovedu.

Split: Susret Hrvatske i Francuske u Ligi nacija

Za Monaco je odigrao 50 utakmica u svim natjecanjima u sezoni 2021./22. te je zabio pet golova i upisao tri asistencije. U prvu momčad prošle sezone uveo ga je hrvatski trener Niko Kovač. Vjerovao mu je od početka i bio je neizostavan član prvih 11, sve dok klub nije smijenio Kovača u prosincu prošle godine. Nije promjena trenera utjecala na Tchouamenija koji je i kod Clementa bio bitan kotačić.  Sada će pojačati redove europskog prvaka i učiti od Luke Modrića, Tonija Kroosa i Casemira. 

Inače, Tchouameni je igrao protiv Hrvatske u Splitu u drugom kolu Lige nacija (1-1), a trebao bi nastupiti i u Parizu u novom susretu kada će se susresti s novim suigračem Modrićem. Samo 24 sata kasnije Real će ga predstaviti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige