To je to što me zanima!

Realovo glasilo protiv Zidanea: Zizzou, kad izgubiš, daš ruku...

Zidane, sjeti se stihova utkanih u himnu kluba. Ako je Barcelona osvojila ligu i moraš doći na Nou Camp, onda prirediš 'špalir', zaplješćeš im i pokušaš pobijediti. Kao uvijek, piše madridska Marca
Vidi originalni članak

'Špalir' za Barcelonu? Već sam rekao, nismo mi prekršili tu tradiciju, već oni. Osvojili smo klupski SP, nisu nam priredili 'špalir'. Kažu da se to radi samo ako sudjeluješ u tom natjecanju, a oni kao nisu. To je laž, pa sudjelovali su u Ligi prvaka, a preko nje dođeš do SP-a - pokušao je objasniti Zidane zašto neće biti počasnog pozdrava.

Barcelona dočekuje Real u nedjelju u 20.45 sati. Katalonci su već osigurali naslov, a tradicija u Španjolskoj nalaže da im protivnik na prvoj sljedećoj utakmici čestita tako da se igrači stanu u dva reda i zaplješću dok oni prolaze kroz sredinu. 

U Realu smatraju da je Barcelona prekršila to pravilo kad nije pozdravila realovce nakon njihovog osvajanja klupskog svjetskog prvenstva. U Barceloni su dali smiješno objašnjenje da oni nisu sudjelovali u tom natjecanju pa zato nisu stali u 'špalir'.

Sad su iz Reala odlučili vratiti istom mjerom. 

No s tim se ne slaže madridska Marca, neslužbeno glasilo Real Madrida, najutjecajniji španjolski sportski list koji dnevno čita dva milijuna ljudi. Pod naslovom 'Zidane, zapamti: Kad gubiš, daj ruku', autor članka podsjeća Zidanea na stihove utkane u himnu.

- Kad izgubiš, protivniku daš ruku', to je stih Realove himne, koja je dio kluba kroz povijest. Ako je Barcelona osvojila ligu i moraš doći na Nou Camp, onda prirediš 'špalir', zaplješćeš im i pokušaš pobijediti. Kao i uvijek. 

- Real se ne bi smio spuštati na nivo onoga što se dogodilo kad Barcelona nije htjela odati počast jer se radilo o natjecanju u kojem oni nisu sudjelovali. To je nevjerojatan izgovor, mogli su do tog natjecanja da su osvojili Ligu prvaka. Ali to ne bi trebala biti isprika Zidaneu da ponovi istu stvar i pokaže manjak poštovanja stavivši klupske vrijednosti sa strane - piše autor.

Teško da se išta može dodati na ovo...

Idi na 24sata

Komentari 83

  • deki87 06.05.2018.

    Prva je Barselona prekinula tradiciju. Prošle sezone je Real osvojio primeru, Barselona je u avgustu trebala prirediti špalir jer tada su igrali prve utakmice, ako nisu tad, onda su trebala nakon SP. Ni tad nisu i izmislili su ispriku da oni nisu sudjelovali u tom natjecanju i sada hoće ponovo da se Real ponižava njima, a oni sami nisu se udostojili. Zidan im je lijepo objasnio da su učestvovali u takmičenju za svjetskog klupskog prvaka, jer da bi igrao to takmičenje moraš osvojiti LP što je apsolutna istina. Barselona je napravila ispadsa špalirom Sevilji koja je osvojila LE pa je i tim dokazala nepoštovanje prema Realu. Real im uzvraća istom mjerom i sad je Real kriv. Krivi su i jedni i drugi i najvjerojatnije da se ta tradicija od večeras prekida.

  • dottie 05.05.2018.

    A jesi dosadan..hahaha koja mrznja prema Realu..strasno

  • barcelona17 05.05.2018.

    Ja sam za barcu i bilo bi lijepo da spalir napravi real... sportski fer korektno odigrat tekmu nek bolji pobjedi i poslje barca ispred tv-a a real u bus za ligu prvaka hh

Komentiraj...
Vidi sve komentare