To je to što me zanima!

Rebić 'lomio kičmu', neuništivi Ibrahimović osigurao je Europu

Hrvatski reprezentativac ubilježio je treću asistenciju prvenstvene sezone u visokoj pobjedi Milana kod Sampdorije 4-1, ali svu pažnju ukrao je Zlatan s dva gola i asistencijom
Vidi originalni članak

Tri minute i 22 sekunde trebalo je Zlatanu Ibrahimoviću da zabije vodeći gol za Milan protiv Sampdorije, najbrži u dresu "rossonera" u Serie A, asistirao mu je Ante Rebić, i krenuo je brzi vlak momčadi Stefana Piolija do potvrde Europske lige.

Milan je pobijedio Sampdoriju 4-1 i osigurao plasman među prvih šest u prvenstvu kolo prije kraja, a veliki pečat tome dao je švedsko-hrvatsko-bošnjački napadač u 39. godini s dva gola i asistencijom.

POGLEDAJTE VIDEO: Rebićeva inicijacija uz Grdovića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rebić je, pak, u spomenutoj četvrtoj minuti slomio Poljaka Bartosza Bereszynskoga, sjurio se prema šesnaestercu i ubacio gdje je Zlatan bez previše muke zabio za 1-0. Treća asistencija sezone za našeg Rebu.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Početkom nastavka Rebić je zamijenjen zbog koškanja i svađe s Gastónom Ramírezom i ustupio mjesto Rafaelu Leau, a Ibra je nastavio sa simultankom. Asistencija Hakanu Calhanogluu pa zamjena uloga i novi gol do 58. minute nagovijestili su kraj priče za domaćina.

U završnici je Kristoffer Askildsen, nakon što je Gonzalo Maroni promašio penal, zabio počasni za Sampdoriju koja je ionako bila rasterećena jer je osigurala ostanak. A konačnih 4-1 postavio je Rafael Leao u sudačkoj nadoknadi.

Milan će igrati Europsku ligu iduće sezone, ali iz drugog pretkola jer više ne može stići petoplasiranu Romu, a sedmi Napoli ima je u džepu jer je osvojio kup. S tim da i jedni i drugi još mogu u Ligu prvaka osvoje li Europsku ligu odnosno Ligu prvaka.

Ciro sam na vrhu

U isto vrijeme Lazio je pobijedio Bresciu 2-0 golovima Joaquína Corree i, dakako, Cira Immobilea. Sjajni napadač sad ima 35 golova u prvenstvu ove sezone, čime je prestigao Roberta Lewandowskog iz Bayerna u lovu na Zlatnu kopačku. Cristiano Ronaldo ostao je na 31.

Immobileu nedostaje samo jedan gol da dostigne rekordnih 36 golova Gonzala Higuaína iz Napolija u sezoni 2015/16., a u posljednjem kolu u subotu Lazio će gostovati upravo u Napulju.

Hellas Verona Ivana Jurića pobijedila je otpisani SPAL 3-0, za kojega je Karlo Letica branio cijelu utakmicu. Verona je na solidnom devetom mjestu kolo prije kraja, a mogla bi završiti i na osmome. Sassuolo bježi dva boda.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Ac 30.07.2020.

    Ante je Kralj

  • Komisionar 30.07.2020.

    Hrvatsko-bošnjački napadač? Nemoj me klat nemogu vjerovat sta je covjek natipkao!!🙈🙈😂

  • Brozo 30.07.2020.

    On daje ton Milanovom napadu. Nemogu vjerovat kako se Ante pretvorio u fenomenalnog igrača

Komentiraj...
Vidi sve komentare