To je to što me zanima!

Recept za leteće golove CR7: Plivanje i hlađenje na -160 °C

Iako ga mnogi već odavno guraju u mirovinu, Cristiano Ronaldo odoljeva godinama svojim striktnim načinom života, a koliko mu dobro ide pokazao je i golom u letu na 2.56 m visine...
Vidi originalni članak

Alex Sandro je u 45. minuti ubacio loptu u peterac Sampdorije, a Ronaldo je skočio kao da će poletjeti i mirno zabio za 2-1. Juve je na kraju njegovim golom i srušio Sampu, a Portugalac još jednom oduševio svijet. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Statistika je kasnije pokazala da je u tom trenutku Cristiano bio na 2.56 metara visine. To je i više nego li je bio prošle sezone kada je skočio na 2.31  m visine da zabije gol "škaricama" u utakmici protiv Reala. Čini se da su godine za njega zaista samo broj, ali ne bi to bilo tako da ne ulaže u sebe iz dana u dan. 

VIDEO: NEVJEROJATAN GOL Halo, kontrola leta? Čudesni Ronaldo je 'preletio' Apenine

- Imam 34, ali moje tijelo ima 23 godine - izjavio je jednom prilikom prošle godine Ronaldo u još jednom pokušaju novinara da saznaju hoće li uskoro okačiti kopačke o klin. No, niti godinu dana kasnije, CR7 se ne čini ništa starijim. 

Već je ranije izjavio da njegovo tijelo na ovome nivou može igrati sve do njegove 41. godine, a da je on na terenu sretan i zadovoljan. 

PROSLAVA GOLA KAO SIMBOL Kako je nastao Ronaldov 'siuu': Nisam htio izletjeti s travnjaka

No, što Portugalca toliko dugo drži među fizički najspremnijim sportašima na svijetu? 

Gotovo je nevjerojatno, ali istinito, da Cristiano nakon svojih utakmice uvijek ide na plivanje, dok će ostali igrači kod kuće odmoriti i možda gledati TV. Naravno, bazen Ronaldo ima u svome domu, vježbu za cijelo tijelo često izvodi sa svojim sinom Cristianom Jr. Osim bazena, kod kuće ima i krioterapeutsku komoru vrijedi 50.000 funti. U njoj Ronaldo provede oko tri minute na minus 160 do minus 200  stupnjeva Celzijevih kako bi oporavio svoje mišiće nakon velikih napora. 

Uz krioterapiju, napadač Juventusa koristi tople i hladne kupke kako bi potaknuo regeneraciju mišića, ali nakon svih napora obavezno spava osam sati. 

Fizičkoj spremnosti pomaže i njegova visokoproteinska prehrana, a jedno od najdražih jela mu je Bacalao a la Brasa - mješavina prženog bakalara, luka, tanko izrezanog krumpira i kuhanih jaja.

Ronaldo je posvećen treninzima i to jako puno onima van Juventusovog trening kampa, ali i mentalnoj snazi pa se tako jako puno druži sa svojim najmilijima. Zgodnom Georginom, djecom, majkom ili pak bliskim prijateljima... 

- Mentalna snaga mi je bitna kao i fizička. Kad sam s obitelji i prijateljima relaksiram se i budem pozitivan. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 87

  • johnny001122 21.12.2019.

    Ronaldo je iznad prosjecno dobar nogometas sa velikom zeljom, voljom i disciplinom da bude najbolji. Svojim radom je postao skoro najbolji. Pravi primjer profesionalca. Ali Messi je ipak Messi za Ronalda.

  • Crobbit123 21.12.2019.

    Aj malo razmislite o ovih -160 stupnjeva

  • benne 21.12.2019.

    Da -160C pa do -200C par minuta, ma daj me nemoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare