To je to što me zanima!

Rekord Iraca: Nisu napravili baš nijedan faul tijekom 90 minuta

Irski Dundalk gostovao je kod Arsenala u drugom kolu Europske lige i izgubio 3-0. Ne bi ova utakmica bila ni po čemu posebna da nema jednog nevjerojatnog podatka - gosti nisu napravili nijedan prekršaj
Vidi originalni članak

Dundalk je postao prva momčad u povijesti koja nije napravila niti jedan prekršaj tijekom utakmice Europske lige u porazu od Arsenala 3-0. Domaćini su bili izraziti favoriti i još kad znamo da Arsenal svojom igrom zna pošteno izluditi protivnika, tim se ovaj statistički podatak čini još nevjerojatnijim.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Arsenalovih navijača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Arsenal je zabio dva gola pred sam kraj prvog poluvremena (Nketiah u 42., Willock u 44. minuti) i  tako si olakšao priču u drugom poluvremenu kad je pobjedu samo potvrdio Pepe golom u prvoj minuti drugog poluvremena. 

No, bez obzira na to što su igrači Arsenala praktički zaključili utakmicom ranim golom u drugom poluvremenu, svejedno je iznenađujuće da irska momčad tijekom cijele utakmice nije poklonila slobodnjak Arsenalu jer nisu radili prekršaje, pogotovo kad znamo da manje kvalitetnije i manje talentirane momčadi upravo fizičkom igrom pokušavaju upotpuniti svoje tehničke nedostatke. 

SPURSI PALI U BELGIJI Ivan Leko srušio je Mourinha!

Arsenal je, s druge strane, napravio 20 prekršaja, a igrači Dundalka bili su uspješni u ukupno 18 duela, koji su po sudačkom kriteriju svi bili ispravni.

- To je kompliment da je naša momčad toliko pristojna, oni su gospoda, ali su se borili i pokušavali zaustaviti protivnika na druge načine - rekao je trener Dundalka Filippo Giovagnoli pa opravdao lošiju predstavu svojih obrambenih igrača:

- Braniči su uvijek pod pritiskom u ovakvim igrama, ali moraju igrati. Moramo biti realni, ali sretan sam zbog onoga što smo radili u nekim trenucima utakmice. 

DINAMOVCI IZ MOSKVE Majer: Nismo odigrali najbolje. Usporedbe s Modrićem? Uh...

U skupini B Europske lige nakon dva kola na vrhu su Molde i Arsenal s po šest bodova, dok su Irci i bečki Rapid bez bodova.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • FAGGOT 01.11.2020.

    To me i ne cudi, znajuci kako su irci priglup narod, te kako se striktno prodrzavaju socijalnog distanciranja, mozda su izgubili, izgubili bi i svakako i sa prekrsajima... ali bar im je Covid-19 pomogao da sruse taj rekord...

  • FAGGOT 01.11.2020.

    Heh

Komentiraj...
Vidi sve komentare