To je to što me zanima!

Rekorder Bundeslige u penziji: Volim nogomet, ali dosta je...

Volim nogomet jednako kao i ranije, ali godine je nemoguće zaustaviti. Iza mene je 17 godina profesionalnog nogometa i vrijeme je za oproštaj, kazao je Hildebrand
Vidi originalni članak

Bivši golman njemačke reprezentacije i rekorder Bundeslige Timo Hildebrand (36) završio je nogometnu karijeru.

- Volim nogomet jednako kao i ranije, ali godine je nemoguće zaustaviti. Iza mene je 17 godina profesionalnog nogometa i vrijeme je za oproštaj - kazao je Hildebrand koji je u travnju prošle godine operirao kuk i od tada je bio bez kluba.

Zadnji klub u kojem je branio bio je Eintracht iz Frankfurta, a bio je i član Stuttgarta, Schalkea, Hoffenheima, Valencije i Sportinga. 

885 minuta nije primio gol

U dresu Stuttgarta je 2007. osvojio naslov njemačkog prvaka, te postavio rekord Bundeslige sa 885 minuta bez primljenog gola.

- Još ne vjerujem koliko smo dugo izdržali bez primljenog gola. Bio je to uspjeh cijele momčadi. Međutim, vjerujem kako će Manuel Neuer u dresu Bayerna jednom oboriti taj rekord - rekao je Hildebrand najavivši kako će upisati trenersku akademiju.

Za njemačku reprezentaciju je sakupio sedam nastupa, a sudjelovao je na Europskom prvenstvu 2004. i Svjetskom prvenstvu 2006. kao treći golman 'elfa' iza Olivera Kahna i Jensa Lehmanna. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 30.03.2016.

    ja sam ga ispratio....imao sam 15 kad je poceo...ehhh...sjecam se...ko danas...

  • Josip Joe Milovich 30.03.2016.

    36 godina nije toliko puno za golmana,mogao je on još 2-3 sezone.

  • BlackRonsky 30.03.2016.

    da ova Njemačka ne izbacuje vrhunske golmane kao na traci skupio bi puno više nastupa za repku..

Komentiraj...
Vidi sve komentare