To je to što me zanima!

Rekordni treći finale 'gauča' i 'elfa': Za sada je izjednačeno

Prolaskom u finale Svjetskog prvenstva na penale protiv Nizozemske (4-2) Argentina je izborila svoj peti nastup u završnoj utakmici i čak treći protiv njemačke vrste...
Vidi originalni članak

Svjetsko prvenstvo dobilo je svoj klasik. Argentina i Njemačka 13. srpnja na Maracani igrat će treći međusobni finale nekog mundijala. Novi je to rekord najvećeg nogometnog natjecanja koji se ponavlja nakon 24 godine.

Prvi put "gauči" i "elf" snage su odmjerili u finalu SP-a 1986. odigranom u Meksiku. Pred 114.600 ljudi na stadionu Azteca u Ciudad de Méxicu Argentinci su dobili 3-2. Nakon što su otišli na prednost od dva gola preko Browna i Valdana, Nijemci (tada još s prefiksom "Zapadni") vratili su se na 2-2 preko Rummeniggea i Völlera, ali Jorge Burruchaga golom za 3-2 u 84. minuti donio je Argentincima drugi naslov svjetskog prvaka i jedini izvan njihova teritorija.

Nijemci su priliku za revanš dočekali već četiri godine poslije na Mundijalu u Italiji. Bila je to bitno drugačija utakmica u kojoj su momčadi igrale zatvoreno i čvrsto, a presudio je ponovno gol u završnici koji je zabio Andreas Brehme. "Elf" je tako uzvratio na svom kontinentu, a za četiri dana znat ćemo hoće li se pokal opet vratiti u ruke južnoameričke reprezentacije.

Osim što će treći put zaigrati u finalu SP-a jedni protiv drugih, Argentinci i Nijemci sedmi će put ukupno na SP-ima biti suparnici što je izjednačenje rekorda neke dvije reprezentacije kojeg drže i Brazilci i Šveđani.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Nogometni genijalac 10.07.2014.

    Ovo argentina osvaja, ima da messi postane najveci igrac svih vremena

  • ibracadabra09 10.07.2014.

    Argentina prema do sad prikazanom protiv Njemačke ima minimalne ili gotovo nikakve šanse, navijam za Njemačku jer su definitivno najviše pokazali i igraju daleko najkvalitetniji nogomet.

  • cudak 10.07.2014.

    izrugivanja brazilu je bilo dovoljno, nema potrebe da ih se ponizi jos tako da argentina osvoji kod njih, ja radije navijam za njemacku jer su mi drazi i jer su bolja ekipa i jer vise zasluzuju osvojit...

Komentiraj...
Vidi sve komentare