To je to što me zanima!

Repeša: 'Ovo je najveći uspjeh u klupskoj povijesti Cedevite'

Poslije gotovo 11 godina jedan je hrvatski klub pobijedio prvaka Europe u Euroligi. U Izraelu je Cedevita ostavila Maccabi na deset razlike (73-83) pred 11 tisuća ljudi
Vidi originalni članak

Roko Ukić predvodio je Cedevitu na putu do pobjede. Bio je najbolji strijelac i asistent hrvatskog prvaka, sa 17 poena i šest asistencija povukao je momčad do pobjede 83-73 u gostima kod Maccabija u Tel Avivu. 

- Odigrali smo najbolju utakmicu sezone, kad su oni vidjeli da nikako ne mogu povesti, uvukla im se nervoza u igru i to je na kraju rezultiralo našom pobjedom. Svaki put smo na njihovo približavanje odgovorili svojom serijom i nismo im dopustili da se vrate u utakmicu - rekao je Ukić. 

U prvom poluvremenu Nemanja Gordić zabio je 13 od svojih 16 koševa, a u drugom je Fran Pilepić tricama održavao Cedevitu u vodstvu. Šuter je završio s četiri trice i 14 koševa, uz pet asistencija. 

- U prvom poluvremenu kod svih šuteva bio sam van ritma, nisam se osjećao dobro. Na poluvremenu sam sredio glavu, zamislio sam da sam na treningu i nisam se previše uzbuđivao - hladnokrvno je rekao Pilepić. 

Dvoznamenkasti su bili i Mario Delaš i Miro Bilan s po deset koševa, ali Jasmin Repeša nije želio nikoga istaknuti. 

- Svi su junaci, ekipa je pobijedila - rekao je trener Cedevite. 

- Ovo je možda i najveći uspjeh u povijesti kluba, pogotovo jer smo pobijedili u gostima kod prvaka Europe. Ovo je strašno bitno za samopouzdanje mojih igrača, to je najveća težina ove pobjede. 

Repeša je u trenerskoj karijeri doživio i teške trenutke pred 11 tisuća gledatelja u uvijek krcatoj Nokia Areni. Prije deset godina s Fortitudom iz Bologne izgubio je finale Eurolige protiv Maccabija sa 118-74.

- Tu sam nekad gubio 44 razlike, ali sad sam pobijedio s Cedevitom. Privilegija je igrati u takvoj atmosferi - zaključio je Repeša. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • strmi007 07.11.2014.

    Vrlo bitno

  • Ray Barone 07.11.2014.

    Neizmjerno mi je drago što se u Hrvatskoj još igra ozbiljna košarka...a onima što su upropastili Cibonu i Split želim da pronevjerenu i ukradenu lovu potroše na liječenje...a grobaru hrvatske košarke, Danku Radiću, od srca želim bolnu smrt nakon duge i teške bolesti...

  • Šubići 07.11.2014.

    DOMINACIJA nakon sto je Zagreb nasamarao europskog prvaka i osvajaca Lige prvaka u rukometu Kiel , Cedevita nasamarala europskog prvaka u kosarci

Komentiraj...
Vidi sve komentare