Obavijesti

Sport

Komentari 10

Repeša: 'Ovo je najveći uspjeh u klupskoj povijesti Cedevite'

Repeša: 'Ovo je najveći uspjeh u klupskoj povijesti Cedevite'
1

Poslije gotovo 11 godina jedan je hrvatski klub pobijedio prvaka Europe u Euroligi. U Izraelu je Cedevita ostavila Maccabi na deset razlike (73-83) pred 11 tisuća ljudi

VIDEO

Roko Ukić predvodio je Cedevitu na putu do pobjede. Bio je najbolji strijelac i asistent hrvatskog prvaka, sa 17 poena i šest asistencija povukao je momčad do pobjede 83-73 u gostima kod Maccabija u Tel Avivu. 

- Odigrali smo najbolju utakmicu sezone, kad su oni vidjeli da nikako ne mogu povesti, uvukla im se nervoza u igru i to je na kraju rezultiralo našom pobjedom. Svaki put smo na njihovo približavanje odgovorili svojom serijom i nismo im dopustili da se vrate u utakmicu - rekao je Ukić. 

U prvom poluvremenu Nemanja Gordić zabio je 13 od svojih 16 koševa, a u drugom je Fran Pilepić tricama održavao Cedevitu u vodstvu. Šuter je završio s četiri trice i 14 koševa, uz pet asistencija. 

- U prvom poluvremenu kod svih šuteva bio sam van ritma, nisam se osjećao dobro. Na poluvremenu sam sredio glavu, zamislio sam da sam na treningu i nisam se previše uzbuđivao - hladnokrvno je rekao Pilepić. 

Dvoznamenkasti su bili i Mario Delaš i Miro Bilan s po deset koševa, ali Jasmin Repeša nije želio nikoga istaknuti. 

- Svi su junaci, ekipa je pobijedila - rekao je trener Cedevite. 

- Ovo je možda i najveći uspjeh u povijesti kluba, pogotovo jer smo pobijedili u gostima kod prvaka Europe. Ovo je strašno bitno za samopouzdanje mojih igrača, to je najveća težina ove pobjede. 

Repeša je u trenerskoj karijeri doživio i teške trenutke pred 11 tisuća gledatelja u uvijek krcatoj Nokia Areni. Prije deset godina s Fortitudom iz Bologne izgubio je finale Eurolige protiv Maccabija sa 118-74.

- Tu sam nekad gubio 44 razlike, ali sad sam pobijedio s Cedevitom. Privilegija je igrati u takvoj atmosferi - zaključio je Repeša. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju