To je to što me zanima!

Reprezentativac Toga Kossi Koudagba umro je od malarije

Izvršni odbor Togoanskog nogometnog saveza želi u ime togoanskog nogometa izraziti našu najdublju sućut i izraziti saučešće obitelji pokojnika, najmilijima, klubu ASCK, objavili su iz Saveza...
Vidi originalni članak

Iako živimo u vremenu kada je medicina strašno napredovala, i dalje postoje bolesti koje stvaraju velike probleme čovječanstvu. Malarija je bolest koja se u današnje vrijeme uspješno liječi, ali i dalje od nje umire velik broj ljudi, posebno u tropskim krajevima i u siromašnim krajevima.

Nažalost, ta bolest uzela je i jedan nogometni život, a riječ je o togoanskom nogometašu Kossiju Koudagbi koji je preminuo u 24. godini života. On je igrao za togoansku ASC Karu, a nakon što je u ožujku prekinuta sezona zbog korona virusa, otišao je u Devie kod svojih rođaka, njegovo rodno mjesto koje se nalazi u blizini glavnog grada Toga Lomea. Međutim, Kossi je je tamo obolio od malarije od čega je na kraju i preminuo.

- Izvršni odbor Togoanskog nogometnog saveza želi u ime togoanskog nogometa izraziti našu najdublju sućut i izraziti saučešće obitelji pokojnika, najmilijima, klubu ASCK, kao i osobljem i igračima togoanske reprezentacije. 

Koudagba je za reprezentaciju Toga upisao tri nastupa, a bio je i dio momčadi koja je nastupila na Afričkom kupu nacija. Bio je dvaput zaredom najbolji strijelac togoanske lige, a prošle sezone je osvojio prvenstvo s Karaom. Htio ga je dovesti tuniški Tataouine, ali pao je na liječničkom testu zbog problema sa srcem. 

Imao je i druge ponude nakon sjajnih nastupa za reprezentaciju, ali ostao je u svome klubu jer se htio dokazati na lokalnoj razini. Nažalost, njegov život je ugašen u 24. godini. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare