To je to što me zanima!

Repriza, repriza: Čile pobijedio Kolumbiju i ušao u finale Cope

Čile je tako ušao u svoje drugo uzastopno finale, kao i Argentina, te ćemo gledati prošlogodišnju reprizu finala kada su Čileanci slavili 4-1 nakon penala i osvojili svoj prvi naslov Cope Americe
Vidi originalni članak

Nakon što je jučer Argentina razbila SAD 4-0, noćas je Čile pobijedio Kolumbiju 2-0 i plasirao se u finale ovogodišnje Cope Americe. Strijelci za Čile bili su Leverkusenov Charles Aranguiz te Jose Fuenzalida.

Petnaest godina se Kolumbija i Čile nisu sreli na Copa Americi, a sve je bilo gotovo već nakon 11 minuta. Blitzkrieg Čileanaca na početku utakmice bio je dovoljan za veliko slavlje i plasman u finale drugu godinu zaredom te šesto u svojoj povijesti. Prvo je Aranguiz dočekao jednu odbijenu loptu i, neometan na pet metara, poentirao za rano vodstvo Čilea.

Zatim je Alexis Sanchez četiri minute kasnije primio jednu dugu loptu i snažno opalio s lijeve strane. Lopta je pogodila stativu i odbila se do Fuenzalide, koji nije bio u zaleđu. Čile je poveo 2-0.

Utakmica je na poluvremenu odgođena zbog jake kiše i grmljavine. Skupina službenog osoblja je zajedničkim snagama sklanjala kišu s terena da bi se utakmica mogla nastaviti. Nevrijeme je bilo zaista veliko, nastavak utakmice je bio odgođen dva sata, a TV kuće su morale postati kreativne u svojim prijenosima. Tako je jedna napravila sjajnu zafrkanciju sa 'čistačima' kiše u glavnoj ulozi.

Kao da minus od dva gola i vremenske nepogode nisu bile dovoljne za nogometaše Kolumbije, nakon samo 12 minuta nastavka Carlos Sanchez dobio je drugi žuti karton i morao je ranije u svlačionicu. I tu je bio kraj svih nadanja Kolumbijaca.

Čile je tako ušao u svoje drugo uzastopno finale, kao i Argentina, te ćemo gledati prošlogodišnju reprizu finala kada su Čileanci slavili 4-1 nakon penala i osvojili svoj prvi naslov Cope Americe. Također, veliki je ovo uspjeh za debitanta na klupi Juana Antonija Pizzija, koji je na svojem prvom velikom natjecanju s Čileom došao do finala.

Rezultat drugog polufinala Cope Americe:

  • Kolumbija - Čile 0-2 (Aranguiz 7', Fuenzalida 11')
Idi na 24sata

Komentari 13

  • nokia010 23.06.2016.

    Ovaj Kup Amerike nije ni do kolena EP, nije ni cudo kad u finalu igraju Cile i Argentina.

  • Zagor te-nej 23.06.2016.

    Prvo poluvrijeme odlično dinamično puno trke, drugo poluvrijeme nisam dočekao

  • It's kišing 23.06.2016.

    Ajmo Leo... ajmo do besmrtnosti... Copa prvi korak, SP 2018 drugi... i na vrhu si stari moj, za mene iznad Pele-a i Maradone... A Hrvatska će se u subotu pobrinut da C. Ronaldo ne dobije priliku da se približi nekom većem trofeju s reprezentacijom

Komentiraj...
Vidi sve komentare