To je to što me zanima!

Revolucija u nogometu! Fifa uvodi nova pravila oko penala

edna od najvećih promjena trebala bi biti u izvođenju penala. Tijelo koje se bavi nogometnim pravilima (IFAB) dalo je neobičan prijedlog. Naime, oni su dali prijedlog u kojem bi se igra prekinula nakon penala...
Vidi originalni članak

Fifa na čelu s našim Zvonimirom Bobanom sprema revoluciju u nogometu. U budućnosti ništa više neće biti isto, a do promjena će doći kako bi svi imali ista prava.

Jedna od najvećih promjena trebala bi biti u izvođenju penala. Tijelo koje se bavi nogometnim pravilima (IFAB) dalo je neobičan prijedlog. Naime, oni su dali prijedlog u kojem bi se igra prekinula nakon penala, a momčad koja je bila suočena s penalom bi dobila slobodni udarac.

To vrijedi u slučaju ako njihov golman obrani udarac ili lopta pogodi gredu. Ako lopta ode u korner ,sve bi ostalo isto, a razmatra se promjena i još jednog segmenta.

U završnicama utakmica treneri često rade izmjene, a njihovi igrači u tim trenucima žestoko odugovlače kako bi što više vremena prošlo. Tako bi Fifa uvela pravilo da igrač može izaći na bilo kojem dijelu terena te ne mora trčati skroz do polovice terena

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 03041 06.11.2018.

    Pravilo oko zamjene je smiješno, može izaći billo gdje. Može ali ne mora. Sad ako gubi će izaći na najbliže mjesto ali ako vodi će ići s kraja na kraj terena

  • trbuško 06.11.2018.

    znam da ću bit sad ismijan da sam glup,da sam ovakav ili onakav,ali ovo oko penala ama baš ništa nisam razumio? baš me zanima da li se moglo kompliciranije napisat?

  • 06.11.2018.

    Ova FIFA pada sve nize i nize. sve sto znaju su drasticne kazne reprezentacijama i klubovima malih zemalja i to samo zbog bjednih huligana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare