To je to što me zanima!

RG: Elena Dementijeva i Schiavone već u polufinalu

Dementijeva je u 'ruskom derbiju' svladala Nadiju Petrovu makar je u meč zakoračila gubitkom prvog seta 6-2. Schiavone je svladala Wozniacki
Vidi originalni članak

Prve polufinalistice drugog Grand Slam turnira godine, Roland Garrosa, su peta nositeljica Ruskinja Jelena Dementijeva i 17. nositeljica Talijanka Francesca Schiavone. Dementijeva je u 'ruskom derbiju' svladala Nadiju Petrovu makar je u meč zakoračila gubitkom prvog seta 6-2. No, u nastavku meča je Petrova osvojila samo dva gema, oba u drugom setu, dok je u trećem isključivo statirala na Suzanne Lenglen stadionu. Očigledno je da su problemi s bedrenim mišićem uvjetovali njenu daleko slabiju igru u drugom dijelu meča. Bio je to njihov petnaesti meč u karijeri, te sada Dementijeva ima pozitivan omjer 8-7. No, Dementijeva je dobila posljednjih pet mečeva u srazu s godinu dana mlađom sunarodnjakinjom. Francesca Schiavone nikada u karijeri nije igrala polufinale nekog Grand Slam turnira, a ovom prilikom je ostvarila taj, osobno veliki uspjeh, pobijedivši u četvrtfinalu treću igračicu svijeta, Dankinju Caroline Wozniacki, sa 6-2, 6-3. Od početka do kraja je pametna Talijanka kontrolirala meč i zasluženo pobijedila, te time 'osvetila' svoju sunarodnjakinju Flaviju Pennettu, koja je kolo ranije ispala od Wozniacki. U karijeri su Schiavone i Dementijeva igrale čak deset puta i Ruskinja vodi 6-4. U druga dva četvrtfinalna ogleda (u srijedu) se sastaju: Serena Williams i Samantha Stosur, te Jelena Janković i Jaroslava Švedova.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_37063 01.06.2010.

    Schiavone Samantha Stosur i Švedova probati vatati iznenadjenja bice kvote priko 2 sigurno =), a umusko dijelu san reka da soderling dize naslov i danas je isprasijo feđu =))

  • SmackThat 01.06.2010.

    Gledao sam meč, Petrova je pojela Dementievu u 1. setu dok se nije ozljedila, Dementieva ima najočajniji servis koji sam vidio, čim naleti na zdravu i raspoloženu igračicu, iz TOP 10, pomest će ju, svaka čast za igru sa osnovne crte, tu je klasa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare