To je to što me zanima!

Rijeka ispala iz Konferencijske lige: Djurgarden bolji u uzvratu

Riječani su odigrali odlično prvo poluvrijeme, ali nisu uspjeli okruniti dobru igru. Šveđani su pojačali u nastavku, brzo poveli pa do kraja zabili još jedan. Rijeka ispada iz Europe, Djurgarden ide dalje
Vidi originalni članak

Nogometaši švedskog Djurgardena slavili su na Rujevici 2-1, a zatim su pobijedili i na domaćem terenu u uzvratu 2-0 pa s ukupnih 4-1 izbacili Rijeku koja se tako u drugom pretkolu Konferencijske lige oprostila od ovosezonskih nastupa u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka je u uzvratu odigrala nešto žešće i odlučnije nego li u prvom susretu, pogotovo se to odnosi na prvih 45 minuta u Stockholmu, no na kraju je to bilo premalo za prolaz dalje. Djurgarden je Rijeku slomio u drugom poluvremenu kada je postigao oba pogotka. Strijelci su bili Hien u 55. i Banda u 84. minuti.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo agresivno s obje strane te dosta nervozno, ali treba naglasiti kako su igrači Rijeke izgledali odlučnije i borbenije nego li u prvom susretu na svojoj Rujevici.

Posebno su razigrani bili Ampem i Frigan koji su bili najveća prijetnja domaćem sastavu, a upravo je u 25. minuti Prince Ampem glavom pogodio domaću mrežu nakon ubačaja. No, pritom je igrač Rijeke bio u zaleđu te hrvatska momčad time nije nadoknadila minus iz prve utakmice.

Igralo se energično, iako su prave prilike na obje strane bile rijetke. Najbolju šansu imao je Djurgarden u 44. minuti. Lopta upućena od Osora je došla do Radetinca koji je u padu pogodio gredu riječkih vrata, a odmah nakon toga je Vučkić opasno zaprijetio na drugoj strani.

Drugo poluvrijeme mnogo je bolje otvorio Djurgarden koji je napadao u valovima prema Labroviću, a Rijeka je pokleknula u 55. minuti. Stvorena je gužva ispred riječkog vratara, a na loptu je naletio Isak Hien te je pospremio u mrežu za domaće vodstvo.

Nakon gola Djurgarden je primirio sa svojim napadima, a Rijeka je do kraja prilično bezuspješno pokušala zakomplicirati ovaj uzvratni susret. Čak štoviše, sve je zaključeno novim golom Djurgardena. U 84. minuti je konačnih 2-0 postavio Emmanuel Banda.

Rijeka je tako završila europsku avanturu u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Idi na 24sata

Komentari 214

  • Ivan VK 29.07.2022.

    Pazi ovo ždrijeb ih nije pomazio...pa koga bi oni za protivnika...dajte terajte se u p.m

  • riki5 29.07.2022.

    Ova sadašnja Rijeka je daleko najlošija po kvaliteti od prijašnjih godina

  • Znalac88 29.07.2022.

    Kad pogledaš statistiku i vrijednost ekipe Rijeka i Djurgarden su skoro jednaki, ali na terenu je to jedna sasvim druga prica. Vrijednost jedne i druge momcadi je oko 20M eura, a na terenu to tako i ne izgleda. I nemoj mo se zavaravat da bi protiv njih i Dinamo imao problema, to dinamo sve prolazi sa pola snage. Dinamo izgubi od Sherifa koji poslje odigra svemirski, igra protiv Ludogoretsa prolazi jedva ali opet taj Ludogorets igra bolje od svih klubova u HNL. Tužno je kad ti izgubis od takvih koji prođu samo nas i u sljedecem kolu vec nestanu sa planete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare