Obavijesti

Sport

Komentari 214

Rijeka ispala iz Konferencijske lige: Djurgarden bolji u uzvratu

Rijeka ispala iz Konferencijske lige: Djurgarden bolji u uzvratu
5

Riječani su odigrali odlično prvo poluvrijeme, ali nisu uspjeli okruniti dobru igru. Šveđani su pojačali u nastavku, brzo poveli pa do kraja zabili još jedan. Rijeka ispada iz Europe, Djurgarden ide dalje

Nogometaši švedskog Djurgardena slavili su na Rujevici 2-1, a zatim su pobijedili i na domaćem terenu u uzvratu 2-0 pa s ukupnih 4-1 izbacili Rijeku koja se tako u drugom pretkolu Konferencijske lige oprostila od ovosezonskih nastupa u Europi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Anton Krešić VIDEO

Rijeka je u uzvratu odigrala nešto žešće i odlučnije nego li u prvom susretu, pogotovo se to odnosi na prvih 45 minuta u Stockholmu, no na kraju je to bilo premalo za prolaz dalje. Djurgarden je Rijeku slomio u drugom poluvremenu kada je postigao oba pogotka. Strijelci su bili Hien u 55. i Banda u 84. minuti.

Prvo poluvrijeme bilo je vrlo agresivno s obje strane te dosta nervozno, ali treba naglasiti kako su igrači Rijeke izgledali odlučnije i borbenije nego li u prvom susretu na svojoj Rujevici.

Posebno su razigrani bili Ampem i Frigan koji su bili najveća prijetnja domaćem sastavu, a upravo je u 25. minuti Prince Ampem glavom pogodio domaću mrežu nakon ubačaja. No, pritom je igrač Rijeke bio u zaleđu te hrvatska momčad time nije nadoknadila minus iz prve utakmice.

Igralo se energično, iako su prave prilike na obje strane bile rijetke. Najbolju šansu imao je Djurgarden u 44. minuti. Lopta upućena od Osora je došla do Radetinca koji je u padu pogodio gredu riječkih vrata, a odmah nakon toga je Vučkić opasno zaprijetio na drugoj strani.

Drugo poluvrijeme mnogo je bolje otvorio Djurgarden koji je napadao u valovima prema Labroviću, a Rijeka je pokleknula u 55. minuti. Stvorena je gužva ispred riječkog vratara, a na loptu je naletio Isak Hien te je pospremio u mrežu za domaće vodstvo.

Nakon gola Djurgarden je primirio sa svojim napadima, a Rijeka je do kraja prilično bezuspješno pokušala zakomplicirati ovaj uzvratni susret. Čak štoviše, sve je zaključeno novim golom Djurgardena. U 84. minuti je konačnih 2-0 postavio Emmanuel Banda.

Rijeka je tako završila europsku avanturu u drugom pretkolu Konferencijske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
UZVRAT 2. PRETKOLA KONFERENCIJSKE LIGE 19 sati , Tele2 Arena, Stockholm
Djurgarden
Hien 55', Banda 84'
2 : 0
Rijeka
Sortiranje događaja

KRAJ SUSRETA U ŠVEDSKOJ!

Djurgarden je slavio 2-0 i nakon pobjede i na Rujevici 2-1 s ukupnim rezultatom 4-1 ide u treće pretkolo Konferencijske lige.

Rijeka, nažalost, završava svoju europsku avanturu, ali može biti ponosna na prvo poluvrijeme. U drugom je ipak trebalo mrvicu jače da bi se ugrozio protivnik kao što je Djurgarden.

90+5'

Nepotrebne scene na kraju. Došlo je do naguravanja i komešanja, tamo su se sukobili Pavlović i Radetinac. Nije bilo tučnjave, ali izraelski sudac nagradio je obojicu žutim kartonom. Reda radi.

90+4'

Sjajna intervencija Labrovića za kraj utakmice. Obranio je sjajan udarac Bande.

Igrat će se još četiri minute sučeva dodatka.

88'

Dvostruka promjena kod Rijeke. Iz igre su izašli Vučkić i Selahi, a ušli su Alvarez i Karrica.

Komentari 214